28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 April 2013 08:36

Šesti Sajam kreditiranja

 

U APRILU ŠESTI „SAJAM KREDITIRANJA“  po prvi put „KUTAK S FEDERALNIM MINISTROM OBRAZOVANJA I NAUKE DAMIROM MAŠIĆEM „

 

ŠESTI SAJAM KREDITIRANJA bit će organiziran 12.04.2013. godine (12:00) u prostorijama Doma mladih na Skenderiji u Sarajevu, a učestvovat će više od 600 učenika. Učenici iz više od 100 srednjih škola i više od 40 bh. gradova predstavit će projekte i takmičiti se za sredstva iz fonda Socijalni dan 2012. godine tokom kojeg je prikupljeno više od 33.000 KM.

Mladi će po prvi put, tokom jednosatne sesije pod nazivom „KUTAK S MINISTROM“, imati priliku razgovarati sa Federalnim ministrom obrazovanja i nauke Damirom Mašićem i pokušati dobiti odgovore na pitanja koja su od interesa mladih. 

SAJAM KREDITIRANJA bit će organiziran s ciljem povezivanja i ujednjavanja obrazovnih ustanova, profesora, privredniae, predstavnika vlasti iz svih regija Bosne i Hercegovine, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja, a taj cilj je podrška mladima i njihovim idejama o boljem i kvalitetnijem  životu u svojoj sredini, što će učenici i pokazati prezentiranjem njihovih projekata. 

 

Podsjećamo da su nakon šest godina trajanja projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ tokom kojeg je zaposleno više od 7.000 srednjoškolaca mladi ljudi iz cijele BiH jednodnevnim radom zaradili više od 130.000 KM za njihove projekte.