25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Mart 2013 22:33

Galerija: RK Čelik-Goražde 32:27

 

23. KOLO RUKOMETNE PREMIJER LIGE BiH. SEDAMNAESTA POBJEDA RUKOMETAŠA ČELIKA.  - ČELIK I DALJE LIDER NA TABELI. VELIKI DERBI PRIPAO ČELIKU. - RK ČELIK – RK GORAŽDE  32:27 - Gradska ARENA u Zenici; Početak: u 19:00 sati; Gledalaca: oko 600 ;  - Sudije: Dragičević Mladen (Doboj) i Križanec Vladimir (Banja Luka); delegat: Kekić Mileta;

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto galeriju Jasmina Blicka Hadžića

 

U derbiju  23. kola rukometne Premijer lige BiH (deseto kolo proljetnog dijela), sezona 2012/2013, igrali su zenički RK Čelik i RK Goražde.

Utakmica je završena  rezultatom 32:27  (15:13) za Čelik;

 

Sastav RK Čelik: Aldin Begagić, Davor Kadić, Eduard Martić, Elvis Brkić, Milan Ivančev, Nermin Bašić, Mirza Dervenčić, Dragan Starčević, Haso Ćosić,  Jasmin Beganović, Milan Duvnjak, Edin Gušić,  Edvin Begović, Amar Kobilica, Almir Rekanović, Ajdin Tufekčić. (Trener: Zdenko Antović);

 

Sastav RK Goražde: Bukva, Osmanković, Džaferspahić, Fazlić, Krakonja, Halilović, Kulović, Dedović, Maslan, Merkez, Šundo, Fidahić, Džananović, Žiga, Bečirević, Pilav. (Trener: Dževad Čulov);

 

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić (11), Haso Ćosić (5), Elvis Brkić (4) gola, dok su po tri gola postigli: Mirza Dervenčić, Milan Ivančev i Aldin Begagić.

Najefikasniji kod Goražda: Bukva (11) i Dedović (9) golova.

Sedmerci za Čelik: 5 (7);  Sedmerci za Goražde: 5 (7);

Isključenja: Čelik ( 8' ) i Goražde ( 12' );

Odbrane golmana: Starčević (Čelik), 12 odbrana, Džananović (Goražde), 11 odbrana;

 

Rukometaši Čelika su sasvim zasluženo, u derbiju 23. kola, pobjedili goste iz Goražda. rezultatom 32:27. Postignut je identičan rezultat kao jesenas u desetom kolu u Goraždu, kada su Goraždani pobjedili Čelik sa 32:27. U ovom "derbiju nad derbijima", kako su najavljivali iz RK Čelik, bolji je bio vodeći na tabeli, zenički Čelik, koji je ovom pobjedom zadržao lidersku poziciju na tabeli.

 

Goraždani su samo dva puta imali vođstvo (0:1) i (1:2), a sve ostalo vrijeme vođstvo je bilo na strani Čelika. Prvu prednost od četiri gola domaći su stekli sa rezultatom 11:7, a prednost od četiri gola Čelik je imao, čak, 15 puta. Prednost od pet golova zabilježena je, po prvi put, u 59. minuti utakmice (31:26), a i konačan rezultat je ostao na pet golova prednosti (32:27), što je i konačan rezultat utakmice.

 

Na kraju utakmice trener Čelika, Zdenko Antović, je izjavio da nije u potpunosti zadovoljan sa igrom svojih izabranika i da je pobjeda zabilježena teže od očekivanog. Ističe da će im dobro doći pauza od 14 dana zbog reprezentativnih obaveza.

 

U zadnjoj minuti utakmice Čelikov igrač, Elvis Brkić, doživio je neugodnu povredu nosa, koju nije sankcionisao nikakvom kaznom protivničkom igraču, nesigurni sudijski par.

U narednom, 24. kolu, Čelik ide u goste ekipi Krivaje iz Zavidovića, koju je pobjedio u jedanaestom kolu u Zenici sa 43:33.

 

Evo svih parova 23. kola (29./30. mart 2013.): 

Čelik – Goražde  32:27

Prijedor – Čapljina

Leotar – Derventa

Gradačac – Krivaja

Konjuh – Bosna Prevent (V)

Bosna BHT (S) – Zrinjski

Gračanica – Kakanj 

 

E. Imamović za Zenicablog