29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Mart 2013 13:46

SDP: Taoci Smajlovićeve politike

 

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Zenica želi iskazati protest i upoznati građane Zenice na koji način lokalni režim predvođen SDA-om shvata i rješava probleme građana.

 

Podsjećanja radi SDP BiH Zenica je uputio inicijativu za vanrednu sjednicu Općinskog vijeća Zenica na temu problema funkcionisanja centralnog grijanja u Zenici. Propisani rok od 10 dana u kojem je Predsjedavajući Vijeća bio dužan sazvati sjednicu je odavno prošao. S obzirom na to su ispunjeni svi proceduralni uvjeti za sazivanje vanredne sjednice propisane Poslovnikom Vijeća Općine Zebnica, ovakav potez ocjenjujemo krajnje neodgovornim i neozbiljnim. Ovakav čin nepoštivanja demokratske procedure, inače svojstven aktuelnom lokalnom režimu, govori o njihovom shvatanju važnosti problema građana Zenice.

 

Ovakvim ponašanjem aktuelnog lokalnog režima šalje se poruka građanima da su problemi građana samo oni problemi koje oni smatraju bitnim, legitimnim i relevantnim. Nebavljenje dugogodišnjim problemom građana Zenice, problemom kvalitetnog funkcionisanja grijanja, iskazuje se krajnja neogovornost lokalne vlasti. Problem grijanja u Zenici moguće je riješiti u periodu od 3 godine implementirajući projekat Elektroprivrede BiH, koji podržava SDP.

 

Ali zaljubljenost aktuelnog načelnika u projekat plinske centrale, koja je do sada trebala biti otvorena četiri puta, drži građane Zenice taocem ko zna kakvog odnosa Smajlović – Montenegro. Pri tome zanemarujući činjenicu da je projekat plinske centrale totalno neisplativ.

 

Stoga pozivamo aktuelni lokalni režim da sazove sjednicu Vijeća Općine Zenica, koju su davno bili dužni sazvati. Sazivanjem sjednice i razgovorom na temu rješavanja problema funkcionisanja grijanja u Zenici, imaju priliku pokazati da su ozbiljna i odgovorna vlast koja brine o građanima. Uostalom za to su i plaćeni.

 

 

                                                                                                 OO SDP BiH Zenica