19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Mart 2013 11:02

Džeko o današnjoj utakmici

Napadač fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko ocijenio je utakmicu protiv Grčke jednom od bitnijih u dosadašnjim kvalifikacijama, a za današnje protivnike smatra da su našoj selekciji najveći konkurent za prvo mjesto, objavljeno je na službenoj web stranici Fudbalskog saveza BiH (www.nfsbih.ba). 

 

 

 "Oni sigurno neće doći ovdje da bi izgubili utakmicu, jer bi i njima to značilo korak unazad. Znamo da su kao protivnik teški, s obzirom na to da igraju dosta defanzivno i vjerujem da će tako igrati i večeras, te da će više obratiti pažnju na defanzivu i svoju šansu tražiti u kontrama", rekao je Džeko.  On smatra kako bh. reprezentativci trebaju da budu smireni i da se ne otvore previše nazad. 

 

"Najbitnije je da ne primimo neki go bez veze, a naprijed moramo dati maksimum, jer pobijediti možeš samo ako zabiješ gol. Definitivno moramo napraviti sve da u tome uspijemo", rekao je Džeko.   Kao najbolji strijelac reprezentacije, sigurno je da će popularni "Dijamant" biti pod posebnom pažnjom grčke odbrane. 

 

"Mislim, ne bih se ljutio kada bi tako bilo, a kad bi se otvorio prostor za ostale igrače, za Vedu, Misketa. Ali, najmanje je bitno hoću li ja dati gol ili neko treći, neka da neko iz odbrane, ako treba iz prekida, ali samo da ga da", dodao je Džeko. Utakmica BiH - Grčka igra se večeras na zeničkom stadionu "Bilino polje", sa početkom u 20.45 sati, uz direktan prenos na BHT1.