19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Mart 2013 08:06

Juniori Čelika na prvenstvu

 

Nakon pobjede u 17. kolu Lige mladih nad gradskim rivalom KK Nets, juniori OKK Čelik su, obezbjedili plasman na završnicu državnog prvenstva BiH za juniore - rekli su nam u Upravi omladinskog košarkaškog kluba Čelik.

 

U dosadašnjem dijelu takmičenja Lige mladih za sezonu 2012/2013, juniori Čelika zu zabilježili 13 pobjeda i samo jedan poraz (u 3.kolu od Orlovika u Žepču-70:61).

Za drugog učesnika državnog prvenstva bore se ekipe Orlovika i zeničkih Netsa. Ovaj uspjeh, juniori Čelika su ostvarili pod stručnim vođstvom trenera Kenana Kaknje, te pomoćnog trenera, Ahmeda Muminovića.

 

Spisak igrača:


1.Begagić Mirza
2.Arnaut Kenan
3.Malkoč Ahmed
4.Huseinbašić Maid
5.Ibrahimkadić Almin
6.Spahić Ermin
7.Kulalić Vedran
8.Kadrić Damir
9.Mujić Muhamed
10.Đukić Dejan
11.Ombašić Adin
12.Durmić Esnaf - cap-
13.Durmo Ibrahim

Trener:Kaknjo Kenan
Pomoćni trener: Ahmed Muminović

Važno je istaći da je nekoliko juniora već nastupalo i u seniorskom sastavu kroz ligu A-1 ( Arnaut Kenan, Durmić Esnaf, Malkoć Ahmed, Stefan Britvar, Almin Ibrahimkadić), a da je i kadet Muhamed Mujić nastupio u seniorskom timu. I u idućoj sezoni ovaj sastav može nastupati u juniorskoj ekipi, jer samo dvojica "izlaze" iz juniorske kategorije (Durmić Esnaf i Ibrahimkadić Almin).
 
Dokaz dobrog i stručnog rada u omladinskom pogonu Čelika, je i poziv za kadeta Mujić Muhameda u kadetsku reprezentaciju BiH, o čemu smo vas već informisali na Zenicablogu.
Inaće, Mujić kao kadet nastupa i za juniorski sastav Čelika.

priredio EKREM IMAMOVIĆ