29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Mart 2013 06:03

Čelik gostuje u Mostaru

 

Nogometaši Čelika odlično su otvorili nastavak sezone. Velika pobjeda, nakon preokreta, nad ekipom Sarajeva ostavila je crno-crvene u igri za jedno od mjesta koje sljedeće sezone vode u Evropu. Da bi ostali u utrci sa ekipama poput Olimpica,Širokog, Zrinjskog i Borca, izabranici Vlade Jagodića će morati donositi bodove sa gostujućih terena. Prva prilika za to je već u subotu u još jednom derbiju rivala sa velikom i dugom tradicijom.

Velež je tradicionalno nezgodan protivnik za Zeničane, a još se nalaze u teško situaciji, tako da se očekuje jedna dobra nogometna predstava u Vrapćićima narednog vikenda.

 

Otežavajuća okolnost za trenera Vladu Jagodića je što će utakmicu u Mostaru propustiti prvi strijelac i najbolji igrač Saša Kajkut zbog trećeg kartona koji je dobio nakon što je prvi gol protiv Sarajeva proslavio na ogradi zajedno sa Robijašima.Drugi igrač iz udarne postave koji će propustiti utakmicu s Veležom jeste veznjak Stipe Barać zbog crvenog kartona u istoj utakmici.

 

Svakako da je izostanak ova dva igrača veliki hendikep za crno-crvene, ali ohrabrajuća vijest je da će se nakon suspenzije zbog kartona u ekipu vratiti kapiten Kenan Horić, te mladi Harun Huseinspahić koji će pojačati konkurenciju na desnoj strani za naredne utakmice. 

 

SportSport.ba