28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Februar 2013 09:58

Pegasus od danas iz BiH

 

Turska aviokompanija Pegasus Airlines danas uspostavlja avioliniju Sarajevo - Istanbul, najavljeno je iz te kompanije. Letovi na relaciji Sarajevo – Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Slijetanje zrakoplova iz Istanbula je u 14.25 sati, a polijetanje je u 15.05. Navedeni letovi će se obavljati zrakoplovima tipa Boeing 737 – 800, kapaciteta 189 sjedišta. 

 

Pegasus Airlines osnovan je u Istanbulu 1990. godine, kao najpoznatija privatna aviokompanija u Turskoj, i dio je ESAS Holdinga koji je u vlasništvu poznate turske porodice Sabanci. Pegasus Airlines počeo je s prvim letovima 1. novembra 2005. godine, na domaćim linijama, kreirajući i implementirajući prvu kompletnu low-costaviostrategiju u Turskoj. Odabirom aerodroma Sabiha Gokcen kao svog glavnog aerodroma i središta, Pegasus Airlines predstavio je koncept jednostavnog, ugodnog i low-cost letjenja. 

 

Pegasus je obogatio spisak destinacija, uvrštavajući na njega Sarajevo, čime ukupan broj domaćih i međunarodnih destinacija koje kompanija pokriva je 63 - 39 međunarodnih i 24 domaće, obuhvatajući 27 zemalja širom Evrope, Srednjeg istoka, Balkana i Kavkaza. Pegasus Airlines je druga turska kompanija uz, Turkish Airlines, koja će obavljati redovne letove na relaciji Sarajevo – Istanbul.