20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Februar 2013 19:56

Čović i Jagodić uoči Sarajeva

 Polako se bliži subota kada će konačno početi i Premijer liga BiH, nakon najduže zimske pauze na Svijetu, nogometaši su se zaželili utakmica, a sigurno tako i navijači.

Derbi na otvaranju drugog dijela sezone igra se na Bilinom polju, Čelik dočekuje Sarajevo, utakmica koja dosta dosta znači i za jedne i druge. Zeničani bi pobjedom ostali u utrci za mjestima koja vode u Evropu, dok bi gosti eventualnim porazom mogli zaboraviti na titulu prvaka koju silno čekaju već godinama.

 

U generalci protiv Borca iz Banja Luke prošle subote kapitensku traku nosio je 26-gopdišnji stoper Mehmedalija Čović, koji bi nakon četiri godine boravka u Zenici mogao debitovati kao kapiten protiv Sarajeva, budući da zbog žutih kartona Kenan Horić nema pravo nastupa, a nastup Emira Jusića njegovog zamjenika je pod znakom pitanja zbog povrede.

 

"Velika čast mi je bila kada mi je trener ukazao povjerenje da stavim traku oko ruke, znam koja je to čast i privilegija posebno što sam igrač sa strane, ali vjerujem da sam svojim odnosom i igrama u klubu za ove četiri godine zaslužio to priznanje", radostan je Čović. Vjerovatno će i protiv Sarajeva kapitenska traka biti na njegovoj ruci

 

"Nisam opterečen tim stvarima, Horić i Jusić su sjajni momci i oni su zasluženo nosili kapitensku traku. Mi trebamo biti svjesni da nam utakmica protiv Sarajeva znači sve ili ništa. Pobjeda nas ostavlja u utrci za trećim mjestom, dok nam svaki drugi rezultat umanjuje šanse za izlazak u Evropu", nada se bivši mladi reprezentativac

 

"Koliko sam čuo da gosti u Zenici nisu pobjedili 10-tak godina i nadam se da će se ta tradicija nakon subote nastaviti. Gosti su kvalitetna ekipa sa nekoliko sjajnih i nezgodnih igrača, ali ako mi budemo na svom nivou uz podršku navijača koji nas nisu nikad iznevjerili pobijedit ćemo Sarajevo na Bilinom polju", vjeruje 26-godišnji stoper.

 

"Znam da 10. mjesto i ispadanje iz Kupa nisu rezultati koji su mogli zadovoljiti naše navijače, ali pozivam ih da dođu u subotu da nas podrže jer bez njihove pomoći naše šanse da savladamo Sarajevo su dosta manje. Obečavam da ćemo dati maksimum do posljednjeg minuta, a nakon utakmice nadam se da ćemo zajedno slaviti", kazao je za SCsport.ba bivši stoper Gradine, Slobode i belgijskog Genta.


Dino Kurbegović / SC Sport