29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Februar 2013 14:20

Crnogorke dobile radne dozvole

 

Košarkašice Čelika će susret posljednjeg kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige protiv Mladog Krajišnika, nakon privremenog "izgnanstva“ iz Zenice zbog problema sa radnim dozvolama igračica, ipak odigrati u Gradskoj areni. Naime, Zeničanke su zbog tri crnogorske košarkašice koje nisu imale radne dozvole, domaći susret sa mađarskim Peac - Pecsom igrale u Slavonskom Brodu.

 

Predsjednik kluba Senad Huseinagić potvrdio je za Fenu da su Crnogorke napokon dobile radne dozvole, te da je još potrebno završiti formalnosti oko dozvola za boravak koje će biti gotove u narednih dan ili dva.

 

"Startali smo veoma ambiciozno u ovoj sezoni, ali finansijska situacija nas je primorala da na kraju budemo sretni što ćemo uopšte završiti takmičenje - kazao je Huseinagić. Čelik će u bh. derbiju regionalne lige sa Mladim Krajišnikom u subotu sa klupe predvoditi Nikolina Grabovac, dosadašnji pomoćni trener Eldara Durmića koji je zbog proteklih zbivanja napustio klub.

 

"Ne očekujem da sa rosterom od pet košarkašica možemo najavljivati pobjedu, ali možemo obećati maksimalno zalaganje i nadam se dobroj košarci", kazala je Grabovac.