19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Februar 2013 08:53

Seminar o ekonomiji 24.02.

 

Udruženje građana „Multi“ i Centar za poslovnu afirmaciju (CPA) uz podršku Atlas mreže iz Washingtona organizuju seminar o slobodnoj ekonomiji pod nazivom "Katalaksija – ekonomija u jednoj lekciji". Učesnicima seminara će se u tri sata predstaviti osnovni pojmovi iz ekonomije, važnost slobodnog tržišta, mehanizmi djelovanja države, kao i aktuelni monetarni problemi. Cilj je da se prikažu osnovni problemi funkcionisanja ekonomije, sa fokusom na Bosnu i Hercegovinu.

Seminar će voditi Admir Čavalić, autor dokumentarnog filma „Ekonomija“, Danijal Hadžović, novinar i kolumnista, te Edo Omerčević, profesor Američkog univerziteta u BiH. Uz tri kratka predavanja, seminar uključuje otvorenu raspravu o ekonomiji, pauzu uz kafu i piće za učesnike, te ceremoniju dodjele certifikata.

Planirano je da se seminar održi 24.02.2013. (nedjelja) u prostorijama udruženja „Fokus“, kod tržnice/pijace, sa početkom u 12:20 sati. Više informacija o seminaru možete dobiti preko e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili oficijalne Facebook stranice seminara.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane Zenice da prisustvuju seminaru i istraže zanimljivi svijet ekonomije.