28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Februar 2013 00:22

Arena-petak 19h - Čelik-Bosna

 

U PETAK – SVI NA RUKOMET! Cijena ulaznica za  koju se mole da je plate svi koji dođu u Arenu je -  2 KM U petak, 15. februara u 19.00 sati u Gradskoj ljepotici – Areni Zenica u derbiju 16. kola Premijer lige gostuje odlična ekipa mladih i poletnih igrača ,,Bosne'' iz Sarajeva. Godinama  ,,Čelik'' nije imao šanse kod ,,Bosne'' igrati ni neriješeno, a kamoli pobijediti, već je bilo samo pitanje – sa koliko golova razlike će ,,Bosna'' slaviti. U posljednjih dvije godine došlo je vrijeme ,,Čelika'', kada ,,Bosna'' ni u Sarajevu ni u Zenici od ,,Čelika'' nije mogla bukvalno  osvojiti ni bod. 

 

Sada je ,,Bosna'' već godinu dana na putu meteorskog uspona, sa potpuno novim, ,,strašnim'' mladim timom, sastavljenim od, uglavnom,  ,,sakupljenih'' juniorskih reprezentativaca  BiH iz čitave države,  ,,agresivnih'' dvadesetogodišnjaka (,,ukrali su''  i našeg juniorskog reprezentativca  Anesa Zukića – Kermana, koga smo mi igračem ,,napravili'') . ,,Bosna'' je  u prošlom kolu  prosto deklasirala   i pobijedila trentuno vodeću ekipu na tabeli Premijer lige BiH  – rukometnu velesilu  RK ,,Gradačac'' (sa čak 13 golova razlike – 34:21 za ,,Bosnu'')  i pokazala da s njom nema  šale.

- Mi imamo zrelu, iskusnu, snažnu ekipu, pedvođenu izuzetnim i iskusnim Nerkom Bašićem i Davorom Kadićem, te Elvisom Brkićem, Edom Martićem, Aldinom Begagićem, Milanom Ivančevim, Milanom Duvnjakom, sve boljim i boljim  mladim juniorskim reprezentativcem Hasom Ćosićem, uvijek velikim borcem Mirzom Dervenčićem... Imamo čitav tim mladih juniora (njih 10 svakodnevno trenira sa prvom  ekipom), a među njima  je i  ,,mali '' Almir Rekanović, koji je  već sa 16 godina nastupio u posljednje dvije prvenstvene utakmice Premijer lige BiH – ističe Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''.


– Naš koncept i koncept našeg novog iskusnog trenera Zdene Antovića je da u ,,Če-lik'' postepeno uvodimo što više mladih (zeničkih) rukometaša. Jedino što nas može omesti u našim rezultatima, najboljim u 63 godine postojanja Kluba je – novac, koga nemamo ni za organizaciju utakmice!  A da za neupućene kažem da organizacija jedne domaće utakmice u Premijer ligi BiH (taksa za sudije i delegate,  zaštitarska organizacija, koju  Klub obavezno mora angažovati) i  drugi troškovi iznose oko dvije do dvije i po hiljada KM (zavisno od toga odakle sudije dolaze) – kaže Škrbić.

- Pozivamo sve Zeničane da  u petak svi koji vole sport i rukomet dođu u Gradsku arenu Zenica. Biće to novi ,,rukometni rat'', dvije koncepcije i strategije igre – stabilne čelične, čvrste  ,,Čelikove'' igre i  brze i poletne (na brzu kontru)  igre  RK ,,Bosne'' – kaže se u saopštenju Uprave ,,Čelika''.  

 

Mi se nadamo da ćemo mi ponovo pobjediti i slaviti, ali je sigurno da će glavna karakteristrika naše igre biti  kao i uvijek - požrtvovanost i borbenost. 

 

Rukometaši ,,Čelika''  će za pobjedu ostaviti srce na parketu Gradske arene Zenica!

 

I još nešto: Upravni odbor Kluba moli  na ovaj način sve koji dođu na utakmicu  protiv RK ,,Bosne'' da zbog  finansijske situacije u Klubu  – da svi koji dođu na utakmicu - plate ulaznicu. Zato smo dali simboličnu cijenu, koju mogu platiti svi. Mole se svi i oni koji imaju razne propusnice – da ovoga puta  i oni plate ulaznicu, da to urade  i svi članovi Uprave ,,Čelika''  sve u cilju i u prilog stabilizaciji  finansijskog stanja u RK ,,Čeliku''! 

 

Dragi prijatelji sporta, Zeničani - dođite  i podržite nas!

Igrači i Uprava ,,Čelika''