23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Februar 2013 07:36

Igor Laikert

 

Bosanskohercegovački skijaš Igor Laikert u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Schladmingu zauzeo je  21. mjesto, što je drugi najbolji rezultat u historiji našeg skijanja. Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju Bosanci i Hercegovci će sasvim sigurno pamtiti i po solidnom nastupu našeg najboljeg skijaša Igora Laikerta u superkombinaciji. Skijaš, koji već šest godina živi u Norveškoj sjajno je predstavio našu zemlju i sigurno zaslužuje svaku pohvalu.

 

"Bosnu i Hercegovinu sam napustio prije nešto više od šest godina. Otišao sam u Norvešku i to samo zbog skijanja. U ovoj zemlji imam mnogo bolje uslove za napredak nego što sam ih imao u Bosni i Hercegovini. Druga sam godina na sportskom koledžu i u sklopu istog obavljam treninge", za SportSport.ba je istakao Laikert. "Svake godine sa svojim koledžom imam plan i program priprema koji se mora ispuniti. Sve je to mnogo bolje u odnosu na uslove koje bih imao u Bosni i Herceggovini, ali za vrhunski rezultat trebaju još bolji uslovi. Recimo, meni mnogo nedostaju ekstra treninzi. Želim ostati u Norveškoj i napredovati još više", ddodao je bosankohercegovački skijaš.

 

Leikert je na Svjetsko prvenstvo otišao bez bilo kakve podrške od države, što nas niti malo ne iznenađuje.

 

"Zadovoljan sam svojim nastupom, mada u budućnosti očekujem još više. Bosanskohercegovački sportisti su pravi heroji. Mi nemamo nikakve pomoći od države. Skijanje nije jeftin sport, učešća na bilo kojoj trci Svjetskog kupa su jako skupa i doista mi je potrebna pomoć, ali iste nema. Meni bi mnogo značila i neka moralna podrška, ali ni takve nema. Međutim, i pored svega toga ja ću s ponosom nastaviti predstavljati svoju zemlju i u budućnosti ću davati sve od sebe kako bi stigao do što boljih rezultata", zaključio je Laikert.