29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Februar 2013 16:53

SDA odgovorila SBB-u

 

Kvazipolitička udruga koja sebe zove SBB-om danas je, po običaju iz prošlogodišnje kampanje, putem saopćenja za javnost ponovo  plasirala  još jednu gnusnu laž. Naime, kantonalni odbor ove stranke je obmanuo javnost ustvrdivši kako je načelnik Općine Zenica gospodin Husejin Smajlović odobrio početak ispitivanja za eksploataciju kamena  u Klopču preduzeću „Radići kamenolom“.

Međutim, istina je sljedeća:

Spomenutom preduzeću dozvolu za početak ispitivanja dalo je kantonalno Ministarstvo privrede koje vodi SBB-ov ministar Đemil Ugarak, a ne načelnik Općine Zenica. Ovaj podatak je lako provjeriti, jer je rješenje o dozvoli izdato u navedenom ministarstvu pod rednim brojem: 04-18-4249-2/12 i datira sa 14. septembrom 2012. godine. 

 

Ovakvim i sličnim obmanama Avazova bratija po svaku cijenu i ne birajući sredstva  želi diskreditirati sve što se pozitivno uradi u našoj Općini. Ova je laž, konkretno, trebala da zasjeni važnu pravosudnu pobjedu Općine Zenica u sudskom sporu oko odmarališta u Dučama u Hrvatskoj, čime je naša Općina vratila imovinu vrijednu najmanje deset miliona KM.

No, kako u narodu kažu, u laži su kratke noge.

 

 

 

P.S. U prilogu saopćenja vam šaljemo i kopiju rješenja kantonalnog Ministarstva privrede kojim se potvrđuju naši navodi.

 

 

                   Stručna služba OO SDA Zenica