26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Februar 2013 17:12

Čelik uoči polaska u Rovinj

Fudbaleri Čelika sutra putuju u Rovinj, a na današnjoj presici uoči polaska su se pojavili trener Vlado Jagodić i novo pojačanje Darko Mišić.
O dosadašnjem dijelu priprema i aktivnostima u narednom periodu trener Zeničana je kazao:



„Kada je u pitanju prva faza sve ono što smo planirali smo ostvarili na najbolji način. To možemo zahvaliti infrastrukturi koju ima Čelik, ali i povoljnim vremenskim uslovima. Ono što je najbitnije za ovu fazu jeste da smo izbjgli povrede osim Nurkovića, što je veoma bitno kako bi u drugoj fazi rada imali čitavu ekipu za uigravanje“, ističe Jagodić i dodaje:

„Sutra putujemo u Rovinj, a veoma mi je drago što smo doveli tri ciljana pojačanja, Stajića, Lakičevića i Mišića. Imamo mladu ekipu, a podatak da je Duško Stajić sa 30 godina najstariji dovoljno govori o tome. Žao mi je Nurkovića što mu se desila poveda i on je obavio zahvat, te će morati mirovati četiri sedmice i nesmijemo rizikovati da u Rovinj odemo bez golmana, tako da smo u završnim pregovorima sa jednim kvalitetnim čuvarom mreže koji će sutra biti u autobusu“, kazao je strateg Čelika.

Čelik će u Rovinju boraviti do 19. februara, a odigrat će pet kontrolnih utakmica. Četiri su već dogovorene: Triglav iz Kranja (10.februar), Hit Gorica (13), Željezničar (16), Pomorac (18), dok će petog pronaći na pripremama.

Generalnu probu Čelik će imati 23. februara protiv Borca u Zenici, a ova utakmica će biti humanitarnog karaktera i sav prihod će ići na liječenje Zeničanke Amine Halilić.

Autor: Dino Kurbegović