28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 02 Februar 2013 01:34

Četvorka negirala krivnju

 

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici Unkas Arnaut jučer je saslušao četvoricu optuženih zbog revolveraškog obračuna 22. septembra prošle godine, u centru Zenice, u kojoj je smrtno stradao nedužni prolaznik Amer Pivić (18), a još tri osobe su ranjene. Optuženi Goran Popović i Džemal Mahmić sa jedne, te Jasmin Nezić i Damir Bašanović sa druge strane, u odvojenim izjašnjenima pred ovim sudijom jučer su negirali svoju odgovornost za učestvovanje u oružanom incidentu.

 

Njima se optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona stavlja na teret da su počinili teško djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Prema optužnici, Nezić i Bašanović su kobne večeri oko 21.35 na Staroj pijaci, zajedno sa Emirom Fetićem, sačekali i pištoljima napali i teško ranili Gorana Popovića i Džemala Mahmića, koji su im uzvratili u pucnjavi. U razmjeni vatre našao se mladić Amer Pivić, dok je čekao gradski autobus kojim se iz noćnog izlaska trebalo da vrati kući. 

 

Peti akter, Emir Fetić je u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica. Policija nije pronašla ni oružje kojim je ubijen nedužni mladić, a optužnicama nije navedeno da li je Fetić taj od čijeg metka je stradao Pivić ili se sumnja da je u pucnjavi bilo još aktera.