28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Januar 2013 23:29

Čelik pobjedio sarajevsku Bosnu

 

Prijateljska utakmica RK ,,ČELIK'' – RK ,,BOSNA'' (SARAJEVO) 39:37 (20:14)  – Utakmica RK ,,Čelik'' – RK ,,Bosna'' (Sarajevo) igrana u Gradskoj areni Zenica, bez prisustva publike. Rezultat: 39:37 za ,,Čelik'' (poluvrijeme 20:14). Sudije: Hadžikadunić i Vidimlić. Isključenja: ,,Čelik'' 8 minuta, a Bosna 2 minuta. Sedmerci: ,,,Čelik'' 7 (5 golova), ,,Bosna'' 12 penala (postignuto 5 golova – a golman Starčević odbranio čak 7 penala!). 


,,Čelik''  je odigrao svoju prvu (i posljednju) kontrolnu utakmicu pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. Zbog kašnjenja sa pripremama, utakmica sa ,,Bosnom'' je i prva i jedina kontrolna utakmica, dok je recimo ta ista RK ,,Bosna'' u punom jeku priprema i odigrala je više prijateljskih utakmica, te  imala osmodnevne pripreme u Dubrovniku. Bila je to vrlo žestoka i dinamična utakmnica, u kojoj je ,,Čelik'' više pokazao i imao stalno vođstvo tokom utakmice od po šest-sedam golova razlike, da bi to u končanici bilo svedeno na dva gola razlike. Mlada ekipa RK  ,,Bosne'' je ponovo pakazala da ima sjajnu momčad i da će i u nastvaku prvenstva mnogim ekipama  ,,pomrsiti račune''. 

 

Novi Šef stručnog štaba ,,Čelika'' Zdenko Antović je isprobao svih 15 igrača (nije nastupio jedino desni bek Elvis Brkić, zbog bolesti). Početna-startna   postava ,,Čelika'' je bila: na golu Starčević, bekovska linija Bašić-Ivančev-Martić, pivotmen Begagić i krila Kadić i Duvnjak. U stalnim rotacijama Antović je dao šansu i svim ostalim igračima, tako da su dobru minutažu imali i Dervenčić, Ćosić, Begović, Kobi-lica, pa i povratnik u tim Gušić, kao i golman Kovač i ostali.   Prvi golman ,,Čelika'' Dragan Starčević je imao ,,svoj dan'', pa je i pored dobrih odbrana ,,skinuo '' čak nevjerovatnih sedam od 12 penala!

 

Najviše golova za ,,Čelik'' (ponovo) je postigao odlični Davor Kadić –  11 golova (4 iz penala), te Begagić (8 golova), a kod gostiju Bračković 9 i Delić – 7 golova. 

 

- Zadovoljan sam, onim što sam vidio u ovoj utakmici. Do petka i prve prvenstvene utakmice  protiv ,,Kaknja'' moramo uigrati tim i ispraviti  grešake i u odbrani i u napadu i mislim da ćemo za 1. februar   u Gradskoj areni biti potpuno spremni. Naš cilj u prvenstvu je visok, ali i ostvariv - da osvojimo  jedno od tri prva mjesta u Premijer ligi i plasiramo se za Ligu za  prvaka, te da i tamo postignemo adekvatan rezultat, odnosno da po prvi put u istoriji Zenice u ovaj grad sporta donesemo prvu šampionsku titulu – kaže Zdenko Antović, šef stručnog štaba ,,Čelika''.

 

Bek ,,Čelika'' Nerko Bašić je izjavio:

- Vrlo kratko treniramo. Vidi se da još nismo spremni. Mi smo zajedno tek sedam dana. Lijepo je igrati u ovoj ekipi pravih rukometnih znalaca. Nadam se najboljem – kaže Bašić. 

 

Srednji bek Milan Ivančev kaže:

- U ovoj utakmici ,,kockice'' su se  polako posložile. Novi trener sada ima potpun uvid u naše mogućnosti.  Zadovoljan sam i treninzima i današnjom utakmicom, iako se vidi da nam treba još puno zajedničkog rada. Imamo odličnu ekipu i nikoga se u Premijer ligi ne plašimo...– kaže Ivančev.

 

Utakmica protiv RK ,,Kaknja''  igra se u Gradskoj areni u Zenici, 1. februara u 19.00 sati i na ovaj način pozivamo sve ljubitelje sporta i rukometa posebno – da dođu u Gradsku arenu Zenica  i vide jedan novi ,,Čelik'' – poručuju  iz Uprave RK ,,Čelik"