19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 Januar 2013 23:15

Foto: Trening rukometaša Čelika

Večeras je predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik'' Pane Škrbić sa saradnicima igračima predstavio novog trenera, a ekipi se obratio i novoizabrani trener Zdenko Antović. Obraćajući se igračima u Gradskoj areni Zenica , Antović je, između ostalog rekao:

 

-Većinu vas poznajem od ranije. Neke sam, kao recimo kapitena Aldina Begagića, trenirao u Visokom. Elvis Brkić je bio član juniorske selekcije BiH  koju sam vodio. Odlično poznajem Nerku Bašića i njegovog oca Mehu, s kojim sam igrao. Poznajem idobro i igračke kvalitete Martića i Kadića , a pratio sam rad i ovih mlađih igrača. Ja sam zbog ambicija da idemo na plasman u Ligu za doigravanje i osvajanje šampionske titule prihvatio  da vodim ovu ekipu. Vjerujem u vas i vjerujem da možemo ostvariti postavljene  ciljeve. Hvala mom prethodniku Mikiju Filipoviću što vas je pripremio u prethodnim sezonama i doveo do ovog stadija  – rekao je Antović. 


Predsjednik Kluba  Pane Škrbić je takođe istakao da će ime trenera Mikija Filipovića u ,,Čelikovoj'' istoriji biti upisano zlatnim slovima, jer je zajedno sa igračima postigao najbolje sportske rezultate u 62 godine postojanja ovog Kluba. Mladi prof. Seldo Rizvanović ostaje na funkciji prvog pomoćnika Šefa stručnog štaba. Na ovaj način smo posložili sve ,,kockice'' u ekipi  što se tiče i igrača i stručnog štaba. Moguće je da u Štab koptiramo još jednog mladog trenera iz vlastitih redova.  Sada u miru dočekujemo nastavak prvenstva i prvu utakmicu sa RK ,,Kakanj'' u Zenici u petak 1. februara... Pozivamo sve ljubitelje rukometa da u petak dođu u Gradsku arenu i da vide jedan novi ,,Čelik'', sa Zdenkom Antrovićem kao trenerom i iskusnim prvotimcem Nerkom Bašićem. 

 

BIOGRAFIJU I OSTALE DETALJE o novom treneru možete naći ovdje

 

 

KLIKNI OVDJE DA PŠOGLEDAŠ VEČERAŠNJE FOTOGRAFIJE SA TRENINGA