19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Januar 2013 17:58

Video:Dvoje mrtvih u Šerićima

Amidžići Ševal (17) i Sabahudin (16) Redžić iz sela Šerići kod Zenice poginuli su danas oko podneva u teškoj nesreći u blizini sela, udaljenog četrdesetak kilometara od centra Zenice. Oni su se nalazili u kabini kamiona „Mercedes“ kojim je upravljao Sabahudinov otac i Ševalov amidža Fuad (34).  

On je povrijeđen i smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica. Do nesreće se dogodilo na lokalnom, takozvanom „starom putu“ za selo Šerići. Na jednoj od okuka Fuad je izgubio kontrolu nad kamionom, koji se potom pod težinom balvana prevrnuo. On je ispao iz vozila, a mladići su ostali prignječeni pod težinom kabine. 

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

 

 

"Mladići su od zadobijenih povreda podlegli na mjestu nesreće dok je vozač kamiona Fuad Redžić zadobio teške tjelesne povrede i prevezen je na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica", izjavila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. Mještani planinskog sela Šerići su bili u šoku.

"Ovo je strašno, Fuad je profesionalni vozač, radi u 'Zenicatransu', kamion je njegov, put je odlično poznavao i u nevjerici smo kako se ovo moglo dogoditi", sa suzama u očima priča Besim Šabanović, mještanin Šerića. Kamion koji je vlasništvo povrijeđenog Fuada Redžića bio je natovaren trupcima drveta koje su Redžići prevozili za potrebe jedne pilane u okolini Zenice. Dežurni kantonalni tužilac Dževad Zahirović, koji je, zajedno sa inspektorima MUP-a ZDK i vještakom saobraćajne struke, obavio uviđaj, još nije mogao govoriti o uzrocima nesreće. Stradali rođaci Redžići koji su odrasli skupa, pohađali su 2. razred srednje škole. Nepunu godinu dana mlađi Sabahudin, iza kojeg su ostali brat i sestra, u Zanatskoj školi se školovao za vozača, dok je Ševal išao u Industrijsku školu. (A. M. / NN) 

 

Pogledajte video sa lica mjesta: