23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 Januar 2013 15:24

Foto: Prozivka u Čeliku

 

Treneru Vladi Jagodiću, odazvala su se 23 igrača od 27 koliko je planirano.

Na spisku su:

Hinović, Ćurić (GOlmani), Brković, Huseinspahić, Marković, Jusić, Maletić, Čović (odbrana), Horić, Bajraktarević, Barač, Dedić (vezni), Mešanović, Smriko, Stajić (napad).

Također, tu su i dva juniora Bureković i Popović, a od igrača koji su na pozajmici na današnoj prozivci su se pojavili Arnaut, Čehajić, Šehić, Durmić, Salkić i Skender.

 

foto: Jasmin Hadžić, tekst: Dino Kurbegović, SC Sport

 

Iz objektivnih razloga na prozivci se nisu pojavili  Nurković, Nesterović, Travančić i Kajkut, kojem je klub dao još dva dodatna dana da pokuša realizovati angažman u Izraelu.

 

Zeničani će prema riječima Vlade Jagodića, prvi dio priprema obaviti u Zenici, a već 3. februara kreću na pripreme u Rovinj gdje će ostati do 19. februara, nakon čega je zakazan povratak u Zenicu gdje će se trenirati do prve utakmice proljetnog dijela sa Sarajevom.

 

 

Također, dogovorene su i četiri pripremne utakmice protiv Triglava 10. februara, HIT Gorice 13. februara, a dva dana kasnije i protiv Željezničara.  Crno-crveni će četvrtu pripremnu utakmicu odigrati protiv Pomorca. 18. istog mjeseca, a planirano je da se odigra još jedan kontrolni meč ukoliko se nađe adekvatan protivnik.

 

Generalka pred nastavak prvenstva je 23. februara u Zenici protiv banjalučkog Borca.

 

 

 

Na današnjoj prozivci igrača Čelika, pojavilo se i jedno novo ime...

 

Riječ je o Dušku Stajiću dosadašnjem igraču Slobode iz Užica, koji je sa Čelikom prije nekoliko dana potpisao dvogodišnji ugovor.

 

 

"Drago mi je što sam ovdje, jer Čelik je zaista veliki klub. Trudiću se da svojim dobrim igrama opravdam povjerenje ljudi koji su me doveli i očekivanja navijača", rekao je Stajić na današnjem presu dodavši:

 

"Za Zenicu me vežu lijepe uspomene, jer sam ovdje sa mladom reprezentacijom prije desetak godina igrao protiv Njemačke u susretu u kojem smo slavili sa 5:1. Vjerujem da ću se brzo uklopiti i da neće biti nikakvih problema i veoma sam zadovoljan ovim angažmanom", riječi su novog napadača Čelika.

 

nkcproz2