29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Januar 2013 21:49

Odbijen sporazum Krujeziu-KT

 

Sudija Kantonalnog suda u Zenici Enes Malićbegović odbio je danas sporazum kojeg su ranije potpisali Tužilaštvo Zeničko – dobojskog kantona (ZDK) i optuženi Elvedin Krujeziu iz Zenice.  Krujeziu je optužen 17. septembra prošle godine za teško djelo protiv sigurnosti prometa. Krajem oktobra prošle godine, pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici Asimom Pezerom Krujeziu se izjasnio da nije kriv po optužnici. Još tada je nezvanično najavljeno da će tužilaštvo i optuženi do početka suđenja pokušati postići sporazum.

 

Sudija Malićbegović odbio je sporazum, smatrajući da dogovorena visina kazne od tri godine zatvora  nije adekvatna samom djelu. Do početka suđenja, koje nije precizirano, optuženi i Tužilaštvo mogu ponuditi sudu drugi sporazum ili će započeti redovan sudski proces sa iznošenjem dokaza odbrane i tužilaštva. 

 

Krujeziua tužilaštvo smatra odgovornim što je 12. maja prošle godine oko pet ujutro vozio svoj “BMW 530 D”  u alkoholisanom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,965 promila. Prema optužnici, u takvom stanju je u blizini benzinske pumpe Maypet na ulazu u Zenicu, na mjestu na kojem je zbog radova ograničenje bilo 20 kilometara na sat, pri brzini od 140 kilometara na sat, nije uspio da skrene lijevo na zaobilaznicu, nego je zakočio, proklizao, a potom udario u zaštitni betonski blok.  U nesreći je poginuo Dino Serdarević, a teške povrede su zadobili sam Krujeziu, te suvozač sa zadnjeg sjedišta Adnan Škaljo.