28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Decembar 2012 16:45

Komemoracija dr.Nejri Bajramović

 

Nakon teške bolesti, jučer je u 51. godini preminula doktorica Nejra Bajramović, specijalista fizijatrije u Domu zdravlja Zenica. Komemorativni skup održan je u velikoj sali Općine Zenica. 


Osnovnu i srednju školu dr Nejra Bajramović zavšila je u Zenici. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu diplomirala je 1990. godine nakon čega se zapošljava u Domu zdravlja Zenica. Fizijatriju je specijalizovala 1998. godine u Sarajevu a za načelnicu Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Doma zdravlja Zenica imenovana je 2008. godine. Tokom minulog rata, svoja stručna znanja predano i nesebično je koristila i kao pripadnica Armije Bosne i Hercegovine.


Bila je aktivna i neumorna aktivistica organizacije Crvenog krsta koju su po dobru upamtili brojni prognanici koji su svoje utočište pronašli u Zenici. Nejra Bajramović bila je i predavač na Zdravstvenom fakultetu u Zenici te prijatelj i stručni saradnik Škole za djecu sa posebnim potrebama u Zenici. Humanost, ljubav, otvorenost i razumijevanje za ljude osobine su koje najbolje opisuju karakter doktorice Nejre Bajramović, rečeno je na današnjoj komemoraciji na kojoj su se od nje oprostili prijatelji, kolege i saradnici iz Doma Zdravlja, Kantonalne bolnice u Zenici i organizacije Crvenog krsta. /D.T. rtvze.ba/