29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Decembar 2012 07:29

Večeras dva koncerta u BNP-u

 

Srednja muzička škola u Zenici, u povodu 35 godina rada i postojanja, večeras organizuje novogodišnji koncert u Bosanskom narodnom pozorištu.

 

- Novogodišnji koncert  biće naš poklon svom gradu obzirom da će ulaz na koncert, koji počinje u 18 sati, biti besplatan, – kazala je direktorica Srednje muzičke škole Meliha Salčinović. Ona je podsjetila da je u dosadašnje 32 generacije Srednje muziče maturiralo 584 učenika.

 

– Među bivšim učenicima danas su i četiri doktora i 19 magistara nauka i njima posvećujemo ovaj koncert, – ističe Meliha Salčinović i dodaje da je ova škola oduvijek davala dobar temelj budućim studentima muzike.

 

Obilježavanju 35. rođendana škole i organizaciji novogodišnjeg koncerta pridružio se i Kamerni simfonijski orkestar kojeg je, kaže direktor ovog orkestra Ahmo Muharemović, ova škola i iznjedrila. Uz Kamerni simfonijski orkestar na koncertu u petak naveče nastupiće i brojni solisti. 

 

Rođendanski novogodišnji koncert Srednje muzičke škole počinje u 18 sati na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta a od 20 sati počinje i veliki tradicionalni novogodišnji koncert na kojem nastupaju i Kamerni simfonijski orkestar i Kamerni mješoviti hor Zenica uz brojne soliste i goste.