26 Septembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Decembar 2012 12:52

Bel Canto- koncert u KŠC-u 22.12.

U subotu 22.12.2012. u amfiteatru KŠC Gimnazije "Sveti Pavao" u Zenici sa početkom u 19:30, vokalni sastav "BEL CANTO" održat će svoj prvi veliki koncert, povodom prve godišnjice od okupljanja. Gosti koncerta su ansambl "FUGATO" iz Zenice i Mala glumačka scena Bosansnkog Narodnog Pozorišta.

 

Kostimografija: Dijana Vidaković

Radujemo se Vašem dolasku

Peace and love - Bel Canto

Grupa "BEL CANTO" je nastala u Zenici kao ideja o razvitku višeg stupnja umjetnosti. Čine je umjetnici iz Zenice, Bugojna i Novog Travnika. To su, prije svega, jako kreativni mladi ljudi, koji su odlučili da svoje slobodno vrijeme posvete umjetnosti...

Umjetnički voditelj Grupe "BEL CANTO" je Mima Kemez, koja ističe da su se odlučili za "a capella" izvođenje, jer ljudski glas ima velike mogučnosti, može proizvoditi različite boje tonova i zvukova kojim se imitiraju instrumenti, što je zanimljivo, veselo, zabavno i što je najbitnije autentično..

Oni su:

Dženisa Popaja- Jenny-***koloraturni sopran***
Mima Kemez - ***jazz alt***
Sandro Kovačević - ***hardcore tenor***
Amel Brka- ***reggae tenor***
Darian Pokaz -***lirski tenor***
Dino Alagić- ***pop tenor i beatbox***
Ernad Bihorac- ***underground tenor***
Sanid Silajdžija - ***bariton***
Almir Avdić - ***duboki bas***
Semir Solo-***tarabuk***

- Na samom početku dobili smo veliku podršku Don Ante Ledića, ravnatelja KŠC Gimnazije koji nam je ustupio prostorije i amfiteatar za vježbanje. Do sad smo imali 10-tak nastupa, širom BiH, jedan humanitarni koncert kojeg sam i sama bila organizator, zatim smo išli u Rijeku na prestižno takmičenje VOCAL MARATHON ( za koje smo dobili veliku podršku i od našeg načelnika), te nas je Unicef iz Sarajeva angažovao za Dan dječijih prava 21.11. u Parlamentu BiH, gdje smo odlično prošlii i gdje nas je zapazila muzička producentica te smo sklopili saradnju sa Radio Sarajevom..
Ovo je svakako jedn lijepa priča..Mi smo deset mladih ljudi koji žele nešto novo napraviti i ostaviti traga iza sebe te pokrenuti muzičku urbanu scenu Zenice...Pored obrada koje radimo, imamo i autorske pjesme na kojima trenutno radimo.. Trenutno pripremam naš prvorođendanski koncert koji će biti upravo tamo gdje smo i počeli ovo sve, u KŠC GIMNAZIJI, kazala nam je Mima Kemez.

 

549877 288206154594956 455471726 n