26 Maj 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Novembar 2012 09:02

BNP: Ja sam životinja

Predstava "Ja sam životinja" Umjetničke grupe "SATYA" u režiji Mirele Trepanić pored novembarskog gostovanja u Livnu, te večeras u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo  gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica preksutra, u četvrtak 29. 11. u 19.30 sati. "Ja sam životinja" je drama sa komičnim elementima i bavi se pitanjima maloljetničke delinkvencije, odrastanjem u društvu punom mržnje, opasnosti i agresivnosti, a razotkriva i poremećene odnose u savremenoj disfunkcionalnoj porodici te nedostatak ljubavi. U predstavi igraju Adis Omerović, Indira Đeldum, Jasmina Mahmutagić i Mirza Mrgan.

 

"Zadovoljna sam što u utorak već deseti put igramo "Ja sam životinja", da je ovaj naš mali projekat poprimio velike razmjere i postaje nešto veliko i značajno. Ističem da je predstavu do sad gledalo preko 2000 srednjoškolaca u Sarajevu, Maglaju i Livnu. Predstoje nam gostovanja u Zenici, Travniku te drugim bh. gradovima kojim se ja iznova radujem" kazala je Mirela Trepanić

 

"Ja uživam igrati ovu predstavu zato što se svaki put oduševljavam sjajnim prijemom onih kojima je ova predstava namijenjena. Drago mi je da srednjoškolci reaguju na komične replike u predstavi koje uglavnom ja igram, a još draže kada na kraju vidim da pravilno percipiraju suštinski problem u predstavi - maloljetničku delinkvenciju" rekao je Adis Omerović.