24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Novembar 2012 19:26

BiH - Poljska 0:0 (U21)

Vlado Jagodić, selektor naše mlade reprezentacije bio je jako zadovoljan prikazanom igrom na Bilinom polju, gdje je naša reprezentacija remizirala sa Poljskom, bez golova. Nakon meča, na presu - Jagodić je viđeno prokomentarisao riječima:

 

''Rekao sam prije dva dana da je ovo jedna nova generacija, i sigurno da možemo biti zadovoljni sadržajem ove utakmice, iako u prvih 15 minuta nismo odigrali onako kako smo se dogovorili.

 

Kako je utakmica odmicala, igrali smo sve bolje i bolje. Imali smo više prilika i zaslužili smo pobjedu. Dao sam priliku svim igračima i sigurno je da ovdje ima dobrog materijala. Pred nama je vrijeme da uigramo ovu ekipu, a ono što su večeras prikazali u Zenici - generalno, svi možemo biti zadovoljni'', kazao je selektor U21 reprezentacije Vlado Jagodić za SC SPORT

 

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) u prijateljskoj utakmici večeras je u Zenici igrala bez golova sa selekcijom Poljske. Iako nisu uspjeli savladati vršnjake iz Poljske izabranici selektora Vlade Jagodića ostavili su dobar utisak i na dobrom su putu da i u sljedećem ciklusu kvalifikacija ostvare rezultate kao u prošlom.

 

U većem dijelu susreta mladi nogometaši bili su bolja ekipa, propustivši dvije stpostotne prilike kada su Kvesić u prvom i Duljević u drugom poluvremenu pogodili u okvir gola.

Na drugoj strani Poljaci su najbolju priliku imali u samom finišu kad je u sudijskog nadoknadi gol promašio Črapek. Naredne kvalifikacije za EP počinju u martu 2013., a žrijeb grupa biće obavljen početkom januara naredne godine.