18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 10 Novembar 2012 21:58

Foto: Zatvoren OPEN-s 2012

Zatvoren sajam OPEN-s 2012  - Nakon četiri dana, u Zenici je zatvoren sajam OPEN-s 2012.  - Posljednjeg dana ove manifestacije održan je bogat kulturno-umjetnički program, u kojem je učestvovalo preko 500 učesnika. Prema procjenama, na sajmu je učestvovalo preko 60.000 posjetilaca - Sajam organske i domaće proizvodnje Opens 2012 sa bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem, održan je na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice. Danas, od 11:00 sati, održana je smotra Zeničkih folklornih društava pod nazivom "Smotra ZE-folklora" gdje je učestvovalo 16 kulturno-umjetničkih društava sa područja Općine Zenica.  Nakon smotre, oko sajmišta, zaigralo se, vjerovatno, najveće narodno kolo u Bosni i Hercegovini sa nekoliko stotina igrača.

 

"Ovogodišnji sajam nadmašio je sva naša očekivanja gdje smo imali preko 60.000 posjetilaca, i preko 1.200 učenika kulturno-umjetničkih programa. Nadmašili smo i one granice koje smo sebi postavili, a ovo je sigurno postao najjači sajam organske proizvodnje u BiH. Održali smo 12 različitih programa, a već sada imamo poziva da organizujemo isti u nekoliko gradova u BiH. Odmah nakon ovog sajma nastavljamo sa pripremama trećeg sajma koji će biti održan naredne godine", zaključio je PR menađer ove velike manifestacije, Jasmin Imamović.

 

Sajam je ove godine oborio niz rekorda kao što je priprema 9.999 hurmašica, koje su podijeljene posjetiocima prvog dana sajma sa velike sofre, prečnika 5 metara, a Zeničanima je predstavljena i replika Ilirskog broda koji je djelo sugrađanina Jasmina Fejzića.

 

E. Imamović tekst i foto za Zenicablog

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU