29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Oktobar 2012 10:39

Pomozite porodici Kobilica

Admira Kobilica samohrana je majka dvoje djece, nastanjena u mjestu Klopče u Zenici. Kada je bila u devetom mjesecu trudnoće, muž ju je izbacio na ulicu zajedno sa djevojčicom koja je stara devet godina. Obzirom da se našla na ulici, potražila je utočište kod svoje porodice. Tako se smjestila u podrumu trošne kuće svoje majke koja je i sama bila u dosta lošoj situaciji. Admirin bivši muž i otac dvoje gore navedene djece ne želi da zna za njih, niti im pomaže u bilo kojem smislu. Pored povremene pomoći od naše organizacije, preživljavala je na osnovu pomoći njene majke. Međutim njena majka je nakon bolesti, prije par dana, umrla. Sada je Admira ostala bez ikakve pomoći i sredstava za preživljavanje, a obzirom da je majka maloga djeteta, nije u mogućnosti trenutno da privređuje. Osim toga, bez struje su i drva, koriste se vanjskim toaletom, a mjesto gdje obitava sa djecom sastoji se od jedne prostorije pune vlage.

 

Djevojčica Mirela četvrti je razred osnovne škole, a djevojčica Ehlimana stara je svega godinu dana. Shodno velikim potrebama koje svaka porodica ima, a posebno kada je riječ o porodici sa malodobnom djecom, Udruženje se odlučilo pokrenuti akciju za pomoć ovoj samohranoj majci u stanju socijalne potrebe. Stoga, ovim putem Vas pozivamo da nas i ovoga puta podržite, da onima kojima je to potrebno, bar u određenoj mjeri pomognemo u teškim životnim situacijama. Kako se približava zimski period, sve vrste pomoći su dobrodošle: novac, hrana, drva, odjeća/obuća za djecu, oprema za bebu, itd. Za sve detaljnije informacije možete se obratiti na mail Udruženja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona: 061 403 744.

 

Također, ukoliko akciju želite podržati novčanim sredstvima, ista možete uplatiti na žiroračune Udruženja, SPARKASSE BANK: 199 052 004 811 5780 ili BBI: 141 801 000 936 8890, sa naznakom „Pomoć za Kobilica Admiru“. Sva zaprimljena sredstva biće uručena Admiri, što ćemo transparentno objaviti na našoj stranici: www.ngoahi.org. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašoj saradnji! 


S poštovanjem, UG AHI