29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Oktobar 2012 03:15

Pismo Slobodana Karamana

Višegradsko naselje Dušće mali je dom dvočlane porodice Karaman. Otac Slobodan i njegova kćerka Jelena u neuslovnoj prostoriji, provode besane noći i neizvjesne dane. Svoje ognjište u Zenici napustio j poslije Daytona i počo novi život  u Višegradu nadajući se boljoj perspektivi, ali nažalost stvarnost postaje veoma crna. 

Radeći kao portir u Tekstilnoj industriji ALHOS u Višegrad, stiče dobar status , ali zbog pada posla i nerazjašnjenje situacije 16.05.2010 god Slobodanu se uručuje otkaz, gdje počinju njegove velike patnje, navode kolege sa portala Višegrad24.info. Naravno kao i svaki dobar domaćin traži bilo kakav posao, ali nažalost ne  uspjeva.

 

Uz svu tu patnju dolazi do teškog zdravstvenog stanje Slobodana , takođe i njegove ćerke Jelene. Citiramo Slobodanovo Pismo koje nam je lično dostavio, kažu na Višegrad24.info. " Tražio sam bilo kakav posao, ali samo su predamnom zatvarana vrata. Sestra mi je pomagala dok je mogla , ali je i ona sada penzioner pa mi ne može pomagati od svoje male penzije. U teškom sam fizičkom i psihičkom stanju, jer od gladi više nemogu ništa da radim. Obraćao sam se nadležnim institucijama, ali ni tu nisu mogli da mi pomognu. Za zimu nemam ogrijeva, i strahujem za svoju ćerku koja je jedina svjetla tačka u svemu ovome. U bezizlaznoj sam situaciji pa čak pomišlajm i na samoubistvo.

Nemam kome više da se obratim, pa zato ovim putem pozivam Humani narod da mi pomogne da prebrodim ovu zimu, i bar hljeba da se najedem ko čovjek. Znam da je sav narod u krizi, ali ljudi pomozite krajnje je vrijeme." Kontakt Telefon: 058/621-694 - Slobodan Karaman