29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 Oktobar 2012 10:08

Izbori: sve pod kontrolom

Prema informacijama koje je Centralna izborna komisija BiH prikupila s terena od općinskih i gradskih izbornih komisija, sva biračka mjesta u Bosni i Hercegovini su otvorena uglavnom u sedam sati. Kako je najavljeno, CIK BiH će prvo saopćenje za javnost izdati u 10 sati. U 13 sati CIK BiH će objaviti prvo odziv birača do 11 sati. Danas se u BiH održavaju lokalni izbori, a glasači svoje biračko pravo mogu ostvariti od sedam do 19 sati na oko 5.100 biračkih mjesta.


Zeničani će danas imati priliku da glasaju za kandidate 27 političkih subjekata ovjerenih za učešće na izborima u ovoj izbornoj jedinici.Načelnika Općine Zenice biraće između pet kandidata 99.326 registrovanih birača na 137 otvorenih biračkih mjesta. Štab akcije “Izbori 2012.” Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), donio je plan aktivnosti policije na obezbjeđivanju izbora u općinama ovog kantona. I danas, kao i tokom cijele predizborne kampanje, javljaju iz ove uprave, biće angažovane sve raspoložive policijske snage i raspoloživa materijalno tehnička sredstva i oprema.

 

Biće poduzimane posebne mjere fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i druge planirane mjere i zadaci Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koje su definisane na osnovu izvršene bezbjednosne procjene. Službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ će izvršiti KDZ pregled prostorija svih glasačkih mjesta. Svako biračko mjesto pod mjerama fizičkog obezbjeđenja, a svaki transport izbornog materijala će biti pod policijskom pratnjom, saopštila je Uprava policije MUP-a ZDK.