25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 04 Oktobar 2012 12:30

Čelik: loša igra, povrede...

Nogometaši Čelika jučer  su u okviru 1/8 finala Kupa u veoma lošoj nogometnoj predstavi pobjedili ekipu Rijeke iz Viteza koja se takmiči u kantonalnoj ligi. Loša igra, rezultati u prvenstvu, te veliki problemi sa povredama su imali uticaja da se danas na Bilinom polju okupi jedva 300-tinjak gledatelja. Podsjetimo u subotu protiv Željezničara ih je bilo više od 7000, a ove sezone klub s Bilinog polja je u vrhu posjećenosti na domaćim utakmicama. Iako je Uprava kluba najavila borbu za vrh tabele, te s tim dovela i provjerenog trenera Vladu Jagodića, ipak dolazak čak 11 igrača u ljetnoj pauzi od koji su mnogi zalutali u Čelik dovelo je da crno-crveni trenutno zauzimaju 10 mjesto, a moguće je da u narednim utakmicama i spadnu koju poziciju niže.

 

Čini se da ove sezone jedini način izlaska u neko od Evropskih takmičenja izabranici trenera Vlade Jagodića mogu osigurati preko najmasovnijeg nogometnog takmičenja u našoj zemlji. Pored svega došlo je i do sukoba na relaciji Jagodić-Kuduzović, te je danas jedan od najboljih pojedinaca na početku prvenstva suspendovan do daljnjeg, a odluka o njegovom ostanku ili odlasku biće poznada u narednim danima.

Kako saznaje naš portal razlog što je Kuduzović suspendovan je što je radio o glavi Jagodića jer u posljednje vrijeme izgubio mjesto u početnom sastavu, a njegovo mjesto na lijevom beku sada suvereno drži Vlado Marković. Veliki problem su i povrede igrača, Čelik nijednu utakmicu do sada nije imao priliku izvesti najbolji sastav jer svako kolo se povrijedi neki igrač.

 

Trenutno van stroja su Jasmin Smriko koji je od utakmice s Veležom konstantno povrijeđen, a jučer je u duelu sa Stefanom Maletićem izvukao deblji kraj, te je slomio nos i slijedi mu pauza od dvije sedmice.Još jedan napadač Dejan Božičić povrijedio je stopalo i propustiće narednu utakmicu.Veznjak Alen Dedić se oporavlja od povrede sa početka prvenstva, ali njegov povratak na teren se očekuje tek za dva kola.

 

Jasmin Mešanović jedan od najboljih igrača u ovoj sezoni se povrijedio protiv Željezničara, nakon oštrog starta Muamera Svrake i njegov nastup u narednoj utakmici pod znakom pitanja Veliko pitanje je koga će Jagodić povesti u subotu u Lukavicu, jer osim suspendovanog Kuduzovića,povrijeđene Smriku,Božičića,Dedića i Mešanovića, zbog kartona trener Zeničana ne može računati ni na veznjaka Stipu Baraća.

 

Nije nemoguće da protiv Slavije u konkurenciji za igranje budu i neki juniori kako bi popunili mjesta na klupi. Poraz od Željezničara,je čini se prelio je času nezadovoljstva navijača,igrača i trenera koji obećava da će još neki igrači u narednom periodu biti suspendovani ili odstranjeni iz ekipe zbog nezalaganja i lošeg odnosa prema dresu.

 

(Autor: Dino Kurbegović-Sport Centar)