19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Septembar 2012 13:15

NSRZB u Perinom Hanu

Kandidati za Općinsko vijeće Zenica iz Narodne stranke Radom za boljitak zajedno sa Članom Predsjedništva Jasminkom Fakić, Poptpredsjednikom Skupštine ZDK Igorom Matanovićem i Ministrom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u ZDK Bojanom Bošnjakom posjetili su MZ Perin Han. Građani ove mjesne zajednice su iznijeli svoje probleme koji su neprihvatljivi za jednog čovjeka u 21. stoljeću.

 

Loši putevi, prije svega glavni put kroz Perin Han, zatim prilaz osnovnoj školi i loša komplet infrastruktura (vodovod i kanalizacija) su veći problemi koji su zastupljeni u ovoj mjesnoj zajednici. Okupljenim građanima MZ Perin Han su se obratili navedeni predstavnici ispred NSRzB koji su pokazali kako se treba napraviti pristup običnom građaninu i da se u svakoj situaciji može napraviti rješenje.

 

Posebno je bilo potresno slušati oca čije je dijete sa posebnim potrebama. Uslovi koji postoje u školi nisu nimalo obečavajući za djecu sa posebnim potrebama jer škola nema ni prilaz, ni adekvatne učionice a ni potreban kadar za Inkluziju koja je prijeko potrebna da bi djeca sa posebnim potrebama dobila adekvatno znanje i sigurnost prilikom prisustva u školama.

 

Naši sugrađani su sa zadovoljstvom, nakon završenog skupa napustitli isti sa uvjerenjem da će napokon i ovo predgrađe Zenice dobiti adekvatne uslove za normalan život. Narodna stranka Radom za boljitak će se zalagati da MZ Perin Han bude zadovoljna sa uslovima života i da kao ravnopravni građani Zenice ostvare svoja prava za bolji i sretniji život.


Općinski odbor NSRZB