24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Septembar 2012 22:43

Otkazana sjednica Skupštine

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik Općinskog odbora SDA Zenica Ibrahim Šišić oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom neodržavanja sjednice Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK-a. „Na ovoj sjednici je prema predloženom dnevnom redu trebalo razmatrati postupak predlaganja novog kandidata za predsjedavajućeg/zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a. Medutim, iako su inicirali ovu sjednicu njoj nisu prisustvovali predstavnici Bošnjaka iz SDP-a i SBB-a, mada je nekolicina bila prisutna, a pred sam početak sjednice su napustili službene prostorije u kojima je planirano održavanje sjednice, ne objašnjavajući razloge takvog postupka“, kaže Šišić u saopćenju.

 

Shodno Poslovniku o radu Kluba poslanika Bošnjaka, a zbog nepostojanja kvoruma sjednica nije održana. „Indikativnim se čini i postupak predsjednika Kluba poslanika SDP-a Senaida Begića pred početak ove sjednice kada je prisutnim zastupnicima podijelio zahtjev Kluba zastupnika SDP-a upućen Kolegiju Skupštine za odgađanje zakazanog termina održavanja redovne sjednice Skupštine ZDK-a zakazane za 27. septembar“, stoji u saopćenju Ibrahima Šišića, predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK-a.

 

Danas oko 13 sati predsjedavajući Skupštine ZDK-a Sretko Radišić medijima je dostavio informaciju o otkazivanju 28. sjednice Skupštine ZDK-a koja je trebalo biti održana 27. septembra. Predsjednik Kantonalnog odbora SDPBiH Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirsad Mešić zakazao je za utorak, 25. septembra s početkom u 11 sati zajedničku press konferenciju šefova Klubova vladajuće većine u Skupštini ZDK-a. Tema press konferencije je „Informacija o neodržavanju sjednice Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK-a i o odgađanju 28. sjednice Skupštine ZDK-a“.

 

sisic-pimo-da