29 Maj 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Septembar 2012 17:40

Fetići još u bijegu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona potvrdilo je da su zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 21.30 u ulicama Bulevar Kulina Bana, Jevrejska i Stara Čaršija, gdje je jedna osoba ubijena, dvije teže, a jedna lakše povrijeđena, slobode lišene dvije osobe. „Odmah nakon ovog događaja formirani su timovi policijskih službenika i pripadnika Jedinice policije za podršku MUP-a ZDK od kojih su, nedugo nakon pucnjave, na području Zenice lišena slobode dvije osobe koja se dovode u vezu s pucnjavom, dok se za više osoba koje su u bjekstvu traga. U toku je u službenim prostorijama ispitivanje osoba lišenih slobode kao i obavljanje razgovora sa svjedocima ovog događaja“, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

 

Prema neslužbenim informacijama slobode su lišeni Jasmin Nezić i Damir Bašanović, dok se prije svih traga za Emirom i Edvinom Fetićem. Od posljedica zadobijenih povreda, nanesenih vatrenim oružjem, smrtno je stradao Amer Pivić, rođen 1994. godine iz Zenice, za kojeg je utvrđeno nije bio akter ovog događaja. Teške tjelesne povrede zadobili su Goran Popović, rođen 1984. godine i Džemal Mahmić rođen 1986. godine, oba iz Zenice. Lakše povrede zadobio je Semir Bašić rođen 1987. godine za kojeg je također utvrđeno da je bio slučajni prolaznik. Od dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica naložena je obdukcija tijela smrtno stradalog Amera Pivića.

 

DETALJI DOGAĐAJA OBJAVLJENI NA ZENICABLOG.COM SINOĆ - OVDJE

 

PRENOSIMO INTEGRALNO SAOPĆENJE MUP-a ZDK

 

Dana 22.09.2012. godine, u 21,35 sati, operativni dežurni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona obaviješten od strane više građana, da je u Zenici, u ulicama Bulevar Kulina Bana, Jevrejska i Stara Čaršija, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više lica te da ima i povrijeđenih lica u navedenom događaju.

Odmah, nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta je upućena policijska patrola Policijske stanice Centar kao i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji su potvrdili tačnost zaprimljene dojave, nakon čega se pristupilo obezbjeđenju lica mjesta i pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela, dok su povrijeđena lica prevezena u Stanicu hitne medicinske pomoći Zenica te u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su ista hospitalizirana i zadržana na liječenju. Od posljedica zadobijenih povreda, nanesenih vatrenim oružjem, smrtno je stradalo lice P.A., rođeno 1994. godine iz Zenice, a koje lice, kako je utvrđeno, nije bilo akter ovog događaja, a teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica su zadobila lica P.G., rođen 1984. godine i M.Dž, rođen 1986. godine, oba iz Zenice, dok je lice B.S., rođeno 1987. godine zadobilo lakšu tjelesnu povredu i koje je, kako je utvrđeno, bilo slučajni prolaznik.  Nakon prikupljenih informacija sa lica mjesta, formirana je uviđajna ekipa, koja je izvršila uviđaj a kojim radnjama je direktno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica. Od strane dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica je naložena obdukcija tijela smrtno stradalog P.A., koja će biti izvršena u toku dana u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica. Odmah nakon ovog događaja formirani su timovi policijskih službenika i pripadnika Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od strane kojih su, nedugo nakon ove pucnjave, na području Zenice lišena slobode dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem iste dok se za više lica koja su u bjekstvu traga.  U toku je u službenim prostorijama ispitivanje lica lišenih slobode kao i obavljanje razgovora sa svjedocima ovog događaja. Izvršenim uviđajem na licu mjesta su pronađena dva pištolja i više čahura, te drugi tragovi, koji su zajedno sa pronađenim oružjem izuzeti i bit će predmet vještačenja. Nastavljaju se aktivnosti policijskih timova na pronalsku lica koja su u bjekstvu, kao i aktivnosti na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do ove upotrebe vatrenog oružja.


Odsjek za odnose sa javnošću