28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Septembar 2012 11:15

Dvojica uhapšenih, treći u bijegu

Potreseni sinoćnjim događajem građani Zenice su na društvenoj mreži "Facebook" najavili masovne proteste zbog katastrofalne sigurnosne situacije u gradu. Iako policija još uvijek traga za svim akterima sinoćnje pucnjave, te je puno detalja još uvijek nepoznato, nezvanično se može čuti da je Amer Pivić (18) smrtno stradao čekajući autobus za Klopče.


Danas prijepodne portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmićeva za "Avazov" portal ovo nije mogla ni i potvrditi ni opovrguti, jer je, kako kaže, istraga još u toku. Dvije osobe su uhapšene kao mogući akteri sinoćnje pucnjave, dok se za trećom traga. Uhapšene u osobe inicijala B. D. i . N. J., dok identitet osobe u bjegstvu. Ahmić nije željela potvrditi ni inicijalima, jer, kako kaže, u toku su provjere ličnih podataka.  Iz Kantonalne bolnice u Zenici su izvjestili da se ranjeni Džemal Mahmić i Goran Popović nalaze u stabilnom stanju. 


Ono što je sigurno jeste da je došlo do obračuna dvije grupe mladića, da su najmanje četiri osobe upotrebljavale pištolje, te da se obračun dogodio u najprometnijoj pješačkoj zoni grada. U Zenici je prije dvije godine na lokalitetu Babine rijeke zabilježen sličan obračun, gdje je petnaestogodišnji S. K. dok je šetao pješačkom stazom ranjen od zalutalog hitca iz tog obračuna.

 

web.avaz