28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 14 Septembar 2012 06:46

Nobel nagrađen u Bihaću

U organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK), te uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlade USK-a i Općine Bihać, prošli tjedan u Bihaću je održan 10. međunarodni sajam eko-turizma, ekologije i eko-zdrave hrane "EKO BIS 2012.".  Ovogodišnji sajam sadržajem i pratećim događajima bio je posvećen energetskoj efikasnosti i okolišu. Na sajmu je sudjelovalo više od 250 izlagača iz BiH i inozemstva, na oko 10.000 m² otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora na Gradskoj otoci u centru grada Bihaća. Među njima su bile i brojne partnerske komore iz regiona i šire, njih dvadesetak, partneri iz BiH, Hrvatske i Srbije, Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Crne Gore, Češke i Slovačke.

 

Jedan od pratećih događanja sajma, bila je i Smaragdna večer na kojoj su se pretposljednjeg dana ovogodišnjeg sajma dodjeljivale godišnje nagrade najuspješnijim izlagačima sajma.  Jedan od najuspješnijih izlagača ove godine bila je i firma Nobel Corporation. Nobel je već 8-mi put sudionik sajma EKO BIS. Svaki put uspješno predstavlja svoj asortiman konvektora i radijatora Atlantic, kao i filtera i sistema za filtriranje vode. Ove godine predstavljeni su i bojleri za vodu Atlantic, te najnoviji modeli konvektora.


Upravo zbog toga, firma Nobel je dobila priznanje od organizatora za sveukupan dojam izlaganja i prezentacije proizvoda. Ovo je, po riječima Ismeta Pašalića, predsjednika Kantonalne Privredne komore bio dosta uspješan EKO BIS, kako zbog broja izlagača i posjetilaca, tako i raznolikosti sadržaja.