29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Septembar 2012 09:43

Amra Travančić-Imširović

Amra Travančić-Imširović, vlasnica i direktorica Centra za strane jezike Step by step A.T. je nedavno dobila jedno od najvećih priznanja njenog ličnog rada kao i rada vodeće škole stranih jezika u Ze-do kantonu.

 

Naime, Amru je angažovao Cambridge University Press najstarija izdavačka kuća na svijetu, kao svog trenera za profesore engleskog jezika, te je u toku ljetnog raspusta održala niz seminara za profesore državnih srednjih škola  Ze-do kantonu.  Ovo je prvi projekat u nizu, a u narednom periodu će i profesori iz Tuzlanskog kantona imati priliku obogatiti svoje znanje, naučiti nove metode rada, moderniji i svježiji pristup kao i upoznati se sa najnovijim udžbenicima Cambridge University Press-a.

 

Amra Travančić-Imširović je u nastavi skoro 14 godina, trener za profesore je postala 2007. godine poslije obuke u Americi a potom i u Barceloni iste godine kao vjerovatno prvi trener takve vrste u BiH. Amra je veoma ambiciozna osoba koja uvijek želi i može da ostvari više, svojim talentom, radom i trudom nakon završenog fakulteta nije htjela da ostane samo u učionici, nego je napustila stalno zaposlenje i krenula putem formiranja svoje škole stranih jezika, ubrzo je proširila svoju školu u druge gradove Kantona, te od nje napravila centar za strane jezike prepoznatljiv u cijelom Kantonu, ali i šire. Ono što se mora ovdje napomenuti jeste da je njen centar za strane jezike bio prvi u Kantonu koji je uveo CEFR (Zajednički europski referenti okvir za jezike) i time omogućio svojim polaznicima evropski priznate diplome.

 

Svojim bogatim radnim iskustvom stečenim u privatnom i državnom sektoru kao i nevladinim organizacijama, ponudila je profesorima primjere dobre prakse, uvide u zadnja istraživanja po pitanju učenja i savladavanja gradiva, kreativne načine učenja stranog jezika te primjenjivost svega navedenog u našem školskom sistemu.

Osim što je uspješna poduzetnica ona je majka i supruga. Kako stigne sve to da uskladi, sve silne obaveze, ali i porodicu? Za sve navedeno je jednostavno zaslužan njen naporan rad kao i činjenica da iza nje stoji i jako dobar i profesionalan tim u Step by step-u koji ulaže maksimum u svoj rad, kao i podrška njenog muža, koji je također profesor engleskog jezika.