29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 24 Avgust 2012 23:48

Enes Begović u udruženju Zvijezda

Popularni Enes Begović s  hitom “Lijepa je” i bajramskim paketićima oduševio je djecu s posebnim potrebama u Zenici. Tradicionalno bajramsko druženje upriličilo je Udruženje "Roditelja osoba sa posebnim potrebama -ZVIJEZDA-" Zenica koje djeluje u ime i u interesu djece sa poteškoćama u razvoju,koja nisu u stanju da brinu sama o sebi.

 

Prema riječima predsjednice Upravnog odbora Hadžire Dračo cilj Udruženja je okupljanje osoba sa posebnim potrebama radi njihovog organizovanog djelovanja i poboljšanja sveukupnog položaja u društvu.

 

- Posjetom djeci je ispunjena velika želja, jer njihova ljubav prema gospodinu Enesu Begoviću i pjesmi “ Lijepa je” je jedinstevna. Naravno, u ime djece i roditelja veliko hvala i za bajramske paketiće- kaže organizatorica druženja g.Hadžira Dračo. Dolazak Enesa Begovića u Udruženje izazvlao je euforiju djece, ali i neskrivene suze roditelja i prisutnih: 

 

- Bajrambarećula i sve vas volim – riječi su koje je uspio kazati Enes, dok su horski dva puta zajedno kroz suze pjevala djeca “ Lijepa je, najljepša….”


Foto Adi Salčinović