28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Avgust 2012 05:51

Delić u Gelzenkirhenu

Nakon posjete FOM SDP Zenica jednom od pobratimskih gradova Zenice, Gelsenkirchen-u, u martu ove godine, saradnja između ova dva grada se i dalje nastavlja. Naime, u sklopu dogovora FOM SDP Zenica i podmlatka SPD Gelsenkirchen (Jusos SPD), u Gelsenkirchen je otputovao predstavnik našeg grada Dino Delić, inače osoba koja djeluje u kulturnom životu našeg grada i trenutno obnaša funkciju PR managera Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

 

 

Dino Delić će boraviti u Gelsenkirchen-u od 14.-21.08. gdje će biti jedan od učesnika tradicionalnog festivala mladih u tom gradu-Open Art Jam, na kojem će predstaviti na najbolji mogući način sve naše kulturne ustanove, događaje koji imaju neku „kulturnu reputaciju“ u Zenici, poput: Noć teatra u organizaciji BNP Zenica, Zeničko proljeće, Festival drame takođe u organizaciji BNP Zenica, festivali muzike u našem gradu, i sve ono što čini, takoreći, kulturni život građana Zenice.

 

U toku svog boravka tamo, Dino će iskorisiti sve kontakte koje su članovi FOM SDP Zenica uspostavili za vrijeme posjete tom gradu, i nastojat će da pokrenemo saradnju između ova dva grada i na kulturnom nivou, uključivši naše reprezentativno pozorište, muzej, srednjovjekovni grad Vranduk, muzičke festivale, muzičke grupe, poznate DJ-eve street-art i sve ono što bi bilo zanimljivo kako našim sugrađanima, tako i građanima Gelsenkirchen-a. Samim time, željno iščekujemo Dinin povratak iz Njemačke sa, vjerujemo, mnogo novih informacija, kooperacija, projekata i prijateljstava između ova dva grada.