19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Avgust 2012 18:56

BiH večeras protiv Velsa

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ukrstit će koplja sa selekcijom Velsa, a to će ujedno biti i posljednja provjera pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi slast pobjede nisu okusili od 7. oktobra prošle godine, kada su na Bilinom Polju savladali Luskemburg sa 5:0 u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U našem taboru svi su mišljenja da treba prekinuti taj crni niz, iako je u pitanju prijateljska utakmica. Selektor Safet Sušić pozvao je na okupljanje 19 igrača, ali se odazvalo njih 18, jer je Zvjezdan Misimović otkazao zbog bolova u leđima. Upitan je nastup Edina Džeke, no ljekarski tim smatra da će naš napadač biti spreman za večerašnju utakmicu.

 

"Ne volim kada mi se tako nesretne stvari dogode u zadnjem momentu. Isto kao što ne volim u posljednjoj minuti primiti, niti postići gol. Ipak, imam 18 igrača, tako da ću lako sastaviti ekipu. Žao mi je što neću moći izvesti sastav koji bi počeo utakmicu protiv Lihtenštajna, pa mi ovo malo remeti planove", kaže Sušić, te dodaje:

 

"Znam da bi Misimović volio igrati, ali nije do njega. Valjda ga leđa bole, ali možda je u pitanju i pritisak kluba, jer igraju Evropsku ligu, a u prvenstvu su slabo počeli. Da je u pitanju zvanična utakmica, sigurno bi on bio tu, ali ovako ćemo morati probati nešto drugo." Osvrnuo se selektor i na napadački dvojac Džeko - Ibišević, koji bi trebao zajedno igrati u Laneliju. "Ako sve bude kako treba, Džeko i Ibišević igrat će zajedno u napadu, iako Edin ima malo problema. Boli ga koljeno i neću rizikovati, ako ne mogne igrati. Draže mi je da sada ne igra, ali da spreman dočeka kvalifikacije. Odluku o tome da li će igrati ostavio sam njemu", kazao je Sušić, osvrnuvši se potom na samu utakmicu:

 

"Želja mi je da dobro odigramo i da ne izgubimo. Međutim, treba ovu seriju poraza konačno zaustaviti." Dakle, Asmir Begović trebao bi stajati na golu protiv Velsa, zadnju liniju trebali bi popuniti Boris Pandža i Emir Spahić, uz Mensura Mujdžu i Sejada Salihovića. U vezi možemo očekivati da zaigraju Adnan Zahirović, Miralem Pjanić i Senad Lulić, dok će im društvo praviti Damir Vrančić ili Miroslav Stevanović. U napadu očekujemo dvojac Ibišević - Džeko.

 

SC Sport Centar