28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 08 Avgust 2012 13:35

SBB: UNZE je SDA-ovina

Savez za bolju budućnost Zeničko-dobojskog kantona izražava zgroženost nad kontinuiranim lažima i vještom prikrivanju istine, navodne SDA-ovske brige za opstanak Države BiH i Bošnjaka. Činjenica je da je Bosna i Hercegovina dovedena na rub političkog i ekonomskog opstanka, ali ne politikom SBB-a nego dvadesetogodišnjom pogubnom politikom SDA. Optuživanje SBB-a, donedavno opozicione partije, za alarmantno stanje u državi je novi pokušaj zamjene teza i prebacivanje odgovornosti u pogrešnom smjeru.

 

Novi napad za tzv. kršenje autonomije Univerziteta u Zenici, ustvari je samo pokušaj SDA da skrene pažnju sa osnovnog problema – nelegalno poslovanje Univerziteta i zloupotrebe položaja odgovornih lica. Neosporno je da Univerzitet nije nikakva „avazovina“, ali jest sigurno SDA-ovina i očito ne namjeravaju dati odgovor kako je utajeno 880.620,15 KM poreza. Pozadina panične borbe za tzv. neovisnost Zeničkog univerziteta ustvari je pokušaj održavanja pozicije i kontrole nad stjecanjem sumnjivih doktorskih zvanja privilegovanih SDA zvaničnika. SBB ne pruža nikakve „pipke“ niti vrši sječu glava i kadrova, a tome je dokaz da od uslaska u vlast nije izvršeno niti jedno kadrovsko pomjeranje na Univerzitetu u Zenici.

 

SDA-ova borba za multietničnost i multikulturalnost, koju zagovaraju, dovela je do toga da od prijeratnih 22.443 Srba i 22.510 Hrvata sada na zeničkoj Općini živi daleko manji broj istih.

 

Savez za bolju budućnost ZDK predlaže SDA da hitno prekine sa ratno-huškačkom politikom i unošenjem razdora u bošnjački nacionalni korpus, te da se kao i SBB posvete istinskom rješavanju nagomilanih životnih problema od značaja za Bosnu i Bošnjake.

 

Press KO SBB BiH ZDK