23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juli 2012 12:59

Zenički skakači sa Starog

Zenicablog je bio i ostao uz svoje sugrađane. Ovaj put premijerno predstavjamo nekoliko svojih hrabrih sugrađana, koji će sutra učestvovati na 446. skokovima sa starog mosta u Mostaru. Hvala našem redovnom posjetiocu na prijedlogu, a ekipi skakača što su pored finalnih priprema našli vremena za kratki razgovor specijalno za naš portal. Priču i fotose priredio Edo Babić. 

 

U nedelju se održavaju tradicionalni 446. skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Danas smo susreli zeničke predstavnike na ovoj manifestaciji. Ono što smo čuli nije nikako pozitivno i donekle predstavlja sramotu za naš grad. Četvorica hrabrih momaka, predstavnika našeg grada s zavidnim dostignućima, pričaju tužnu priču. O čemu drugom nego o finansijama. Naime, požalili su nam se, sa zamjerkom cijelom gradu da, uprkos svojim dostignućima kroz višegodišnje prisustvo skokovima, kako u Mostaru tako i na ostalim skakaonicama, nisu uspjeli naći sponzora koji bi im finansirao troškove puta. Kako kažu, vole to i spremni su vlastitim sredstvima finansirati odlaske samo da bi predstavili svoj grad u što boljem svjetlu.

 

Šarić Mustafa, 25-godišnjak iz Zenice, se skokovima bavi od malih nogu. Od 2005. godine se takmiči, a godinu poslije je i prvi put skočio sa Starog mosta. Obišao je, kako kaže, sve skakaonice u regiji: Banja Luka, Konjic, Višegrad, Kragujevac, Užice itd. U zadnje 3 godine je finalista na svakom takmičenju a od bitnijih rezultata spominje 4. mjesto prve serije u Mostaru.

Selman Sanel, rođen 1976. godine, također takmičar, sa nešto uspješnijim rezultatima. U Zenici je dva puta osvojio prvo mjesto, u Banja Luci i Užicama je zauzeo druga mjesta, dok se u Višegradu i Konjicu plasirao na treće mjesto. U Mostaru je redovni finalista te ove godine bilježi 12. učešće.

 

Popović Vladan, rođen 1987. godine u Zenici ove godine bilježi svoj treći skok sa Starog mosta u izvedbi skok-padobran, revijalno. U Zenici je dvaput učestvovao na manifestaciji Čelikovo srce, te bilježi učešće u Banja Luci.

 

Duvnjak Sanel, rođen 1984. godine je svoj prvi skok izveo sa 17 godina i to probijanjem Neretve glavom, bez ruku, koji je okarakteriziran kao jedinstven skok i niko ga nije ponovio. Ove godine u Mostaru nastupa 12. put, a pored Mostara, bilježi učešće i na skakaonicama Novi Sad, Kragujevac, Užice, Kladovo, Podgorica, Prijepolje, Sanski Most, Konjic, Višegrad, Banja Luka, itd. Od zapaženijih rezultata je osvojio drugo mjesto u Sanskom Mostu.

 

Spomenuli su nam i još jednog skakača Latić Alis-Kićo, koji nažalost nije bio tu prilikom pravljenja priče o zeničkim skakačima. 


Nadamo se da će se Zeničani osvijestiti te podržati ove momke, kako moralno tako i finansijski, da ubuduće donesu još medalja u naš grad, te nas predstave u što boljem svjetlu, kako unutar BiH, tako i šire.

 

Za Zenicablog, Edo Babić


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU


pogledaj video: