28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Juli 2012 07:07

Jagodić o stanju u Čeliku

IZJAVA TRENERA ČELIKA, VLADE JAGODIĆA,  NAKON UTAKMICE BORAC (Jelah)-ČELIK 1:5 - Iako je rezultat bio visok i uvjerljiv, Jagodić nije bio pretjerano zadovoljan:

„Ne mogu biti zadovoljan jer neke stvari koje smo dogovarali nisu u potpunosti sprovedene u djelo i zato sam nezadovoljan. Čelik mora igrati mnogo agresivnije. Nisam tražio da se tučemo sa igračima Borca, ali ne možemo dozvoliti da vezni igrači Borca komotno razvijaju napad, a da mi ne reagujemo. Dakle, Čelik mora biti iznad svih i Čelik uvijek mora težiti nečemu većem nego što je normalno, a ako se utopimo u kvalitet ekipa iz nižeg ranga s kojima igramo, onda to neće biti dobro. Sada je vrijeme da opomenemo igrače, jer oni to mogu. Ovi igrači imaju kvalitet, svježina sada treba da dođe, a i danas je teren bio težak za igru. Iako ne želim da se vadim na teren, trava je bila dosta visoka, mokra i igrači su se na to adaptirali prvih dvadeset minuta, ali ponavljam, to nije razlog. Također, ne želim da primamo golove. Danas smo primili gol „iz kukuruza“ i mislim da to nije u redu“, rekao je i dodao:

 

„U svakom slučaju, mi idemo nekim svojim tempom i radimo na pripremi utakmice prvog kola na Koševu. Siguran sam da će sve doći na svoje mjesto i da će na Koševu to biti sasvim druga priča. Imamo još deset dana da radimo i blizu smo startne postave. Ovo danas je bila jedna modifikovana igra koju ćemo mi u svlačionici analizirati. Imamo još jednu kontrolnu utakmicu u Foči, i tu će utakmicu igrati samo 13-14 igrača jer želim da imaju devedeset minuta u nogama. Smatram da smo fizički spremni, da nismo svježi i da moramo jednostavnije igrati jer kvalitet postoji, a pojedinci svoj kvalitet, koji je neupitno iznad kvaliteta današnjeg protivnika, malo zloupotrijebe, a ja to ne želim. Hoću da kolektiv bude mjerilo i kolektiv treba da izbaci pojedinca. Evo vidim da i publika to očekuje od Travančića, ali on ne može da igra sa osam-devet dodira, nego treba da igra sa jedan ili dva. Vratiće mu se to višestruko ukoliko bude igrao jednostavnije, i ja sam mu to rekao.“

 

Sa web stranice NK ČELIK