29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juli 2012 03:20

Vijećnik Dizdar o poljoprivredii

Na posljednjoj sjednici OV Zenica održanoj 19.07.2012. godine usvojena je Informacija o stanju poljoprivrede na području općine Zenica za 2011 godinu, uglavnom glasovima vijećnika koji čine vladajuću većinu, čime je zadan i posljednji udarac posrnuloj poljoprivredi koju aktuelna općinska vlast godinama uništava i guši.

 

Trenutno stanje poljoprivrede na području Općine Zenica se ogleda u zapuštenim i zakorovljenim njivama, napuštenim i polusrušenim štalama , te istrebljenim stočnim fondom, kontaminiranim tlom teškim metalima na području 35 gradskih i prigradskih MZ, apsolutnim nepostojanjem prerađivačkih i skladištnih kapaciteta, nepostojanjem zatvorenog kruga
( proizvođać – otkup – plasman ) ...Dok se ovaj grad zadužuje kreditima za realizaciju megaprojekata koji će djecu ovoga grada učiniti dužnicima narednih pola vijeka s druge strane su u potpunosti zanemarene elementarne potrebe koje znače život stanovništva, a što se konkretno odnosi i na stanje u oblasti poljoprivrede.

 

Nakon usvajanja pomenute Informacije i ono malo poljoprivrede i stočnog fonda će ubrzo nestati a poljoprivrednici i dalje ostati prepušteni sami sebi, na milost i nemilost vremenskim nepogodama i uvoznim prehrambenim lobijima sumnjive hrane.

Moj glas PROTIV je bio posljednji pokušaj da se spase i ono malo poljoprivrede koja je do sada uspjela opstati i dužnost mi je kao vijećnika upoznati i upozoriti javnost, ( a pogotovo poljoprivrednike ) na ovakvo intertno ponašanje Općinskih vlasti i da dobro razmisle za koga će glasati sljedeći put.

 

S poštovanjem !


Nezavisni vijećnik

Dizdar Selver