24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 19 Juli 2012 08:52

Jagodić o Čeliku

Fudbaleri NK Čelik okončali su desetodnevne pripreme na Zlatiboru, gdje su odigrali pet pripremnih utakmica. Trener crno-crvenih, Vlado Jagodić, zadovoljan je prikazanim od svojih fudbalera, te ističe kako je sadašnji Čelik mnogo kvalitetniji od onog prošlosezonskog.

 

"Moram izraziti zadovoljstvo uslovima koje smo gore imali, kao i radom ekipe. Sve što smo planirali smo odradili. Jedino mi je žao što zbog povreda nisu svi igrači odradili punu kvotu treninga i utakmica, ali šta možemo, to je u fudbalu tako. Ali mislim da će to oni dostići do početka prvenstva. Mi imamo dosta novih igrača, i želim da uz što odgovorniji rad i što više utakmica dođemo u poziciju da možemo odabrati petnaestak imena koji će moći iznijeti glavni teret ove polusezone. Uz pomoć menadžmenta Kluba uspjeli smo zaista da zatvorimo sve pozicije i da napravimo dobru konkurenciju u ekipi. Smijem reći da ćemo biti ekipa koja će igrati potpuno drugačije nego što je Čelik igrao", rekao je Jagodić za nkcelik.ba, dodavši:

 

"Znam da javnost i navijači razmišljaju o tome da li je Čelik bolji ili lošiji nego što je bio, ali ja odgovorno tvrdim da će Čelik biti mnogo požrtvovaniji, mnogo borbeniji, mnogo kompaktniji nego što je bio, a kvalitet će se pokazati kada krenu prvenstvene utakmice. Sigurno je da ove igrače ne bismo dovodili da ne vjerujem u njihov kvalitet. Sve smo radili ciljano, pripreme smo odradili na izvanrednom nivou. Igrači zaista zaslužuju sve pohvale, sve napore su odlično izdržali. U utakmicama smo pokazali da smo kompaktni. Našu čvstoću pokazuju i rezultati jer smo u četiri utakmice primili samo jedan gol, i to iz penala. Iako nismo bili efikasni, jer tri gola su malo, ali stvarali smo mnogo šansi i to je bitno. Realizacija će doći kada dođe svježina."

 

Dodajmo još da takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje 4. augusta, a Čelik će u prvom kolu gostovati Sarajevu.

Piše: SportCentar