29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 17 Juli 2012 15:30

Čelik - Sutjeska 0:0

Nogometaši Čelika završili su sa ciklusom priprema na Zlatiboru, gdje su osim treninga odigrali i pet prijateljskih utakmica. Nakon poraza od kombinovane ekipe fudbalera Sindikata profesionalaca Srbija od 0:3, tim je zabilježio pobjedu nad kraljavačkom Slogom od 2:0, poraz od čačanskog Borca 0:1, a u ponedjeljak su pobijedili Napredak iz Kruševca rezultatom 1:0. Protiv Napretka ekipa Čelika je, prema riječima Vlade Jagodića, igrala dobro i imala pravi ispit. Posljednju utakmicu na Zlatiboru igrači Čelika imali su protiv Sutjeske iz Nikšića, koja je završena bez golova, rezultatom 0:0.

 

«Zadovoljan sam, jer smo napravili veliki pomak u igri i već sada posložili neke stvari. Igrali smo odgovorno i borbeno, što je uz izuzetno zalaganje dalo povoljan rezultat», rekao je nakon meča Jagodić. Nakon povratka u Zenicu ekipa će dobiti slobodnu srijedu, nakon čega se ulazi u treći ciklus tokom kojeg će se uigravati najbolja momčad. Naredni vikend Čelikovci će učestvovati na «Memorijalnom turniru Galib Mujičić», kojeg organizira FK Vitez u znak sjećanja na svog nekadašnjeg člana. Na ovom tredicionalnom turniru učestvovati će četiri kluba u kojima je Mujičić igrao, FK Vitez, Rudar Kakanj, Čelik i Travnik. (Zeda)

 

Čelik je bio bolji u ovoj utakmici, ali nismo uspjeli postići pobjedonosni pogodak. Ipak, Jagodić može biti zadovoljan prikazanim, jer utakmica je odigrana tek petnaestak sati nakon sinoćnje pobjede nad Napretkom. Današnju utakmicu za Čelik su počeli: Nurković, Maletić, Jusić, Huseinspahić, Kuduzović, Horić, Bajramović, Dedić, Travančić, Čolić, Smriko. Početkom drugog poluvremena su ušli Hinović i Čović, dok su od 60.minute nastupili: Brković, Imamović, Mrguda, Mahmutović i Arnaut. Nestorović i Božičić nisu nastupili zbog povreda koje su zadobili sinoć, a Mešanović i Marković su odradili jači trening u toku utakmice. Jagodić je kratko prokomentarisao ovaj meč:“Uzimajući u obzir da smo sinoć kasno završili meč sa Napretkom, momci su zaista preumorni. Najveći dobitak mi je da nismo izgubili utakmicu protiv dobre Sutjeske, a i da se niko novi nije povrijedio. Nemoguće je da igrač za 20 sati odigra dvije jake utakmice. Tako da mogu samo pohvaliti igrače za sve ovo što su izdržali.“ Ekipa se večeras vraća u Zenicu, a sutra ima slobodan dan. Prvi sljedeći trening zakazan je za četvrtak poslijepodne".
NK Čelik