20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Juli 2012 22:36

Čelik pobjedio na Zlatiboru

U drugoj pripremnoj utakmici Čelik je savladao ekipu Sloge (Kraljevo) rezultatom 2:0. Golove su postigli Smriko i Barać. Oba gola su postignuta u prvom poluvremenu, a u utakmici su nastupili svi igrači koje je Jagodić imao na raspolaganju".


Vlado Jagodić o utakmici sa Slogom:"S obzirom u kojoj smo fazi priprema, jako sam zadovoljan prikazanim. Naporno treniramo i noge su teške. U prvom poluvremenu smo stekli prednost i izgledali onako kako ja to zamišljam. Protivnik nam nije niti jednom ozbiljnije zaprijetio u toku utakmice" . 

 

Čelik je počeo meč u sastavu: Hinović, Brković, Jusić, Maletić, Kuduzović, Bajraktarević, Dedić, Nestorović, Barać, Smriko i Božičić. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Prvi je postigao Smriko, kada mu je nakon odličnog ubačaja Kuduzovića iz prekida, sa nekih 40 metara, Božičić vratio loptu, a on sa 12 metara matira golmana. Drugi gol je plod kontranapada. Dedić je povukao loptu, uposlio Baraća, koji sa 16 metara pogađa suprotni ugao.

U drugom dijelu igrali su još: Čurić, Huseinspahić, Travančić, Horić, Čović, Imamović, Mahmutović, Čolić i Mrguda. Pauzirali su Marković, Mešanović, Arnaut i Nurković, dok je Čović odigrao samo posljednih 15 minuta.

Marković i Mešanović su se vratili laganim treninzima, dok je Arnaut još uvijek van stroja. Slijedeća pripremna utakmica na programu je sutra, a protivnik će biti finalista kupa Srbije, ekipa Borca iz Čačka"
objavili su na stranici NK Čelik.



E.Imamović za ZB