25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Juli 2012 09:31

Čelik otputovao na Zlatibor

Nogometaši Čelika su otputovali na Zlatibor. Poželimo im sreću na pripremnim susretima. Zenicablog vam donosi galeriju sa posljednjih priprema u Zenici, na kojim se nalaze i novi Čelikovi igrači. Kao i najnovije vijesti iz kluba. 

 

Ekipa Čelika sinoćnjom internom utakmicom je završio prvi dio priprema. Do sada je u Zenici obavljeno deset treninga, a radilo se dva puta dnevno. Jutarnji treninzi na atletskom terenu Kamberović polja bili su specijalizirani za podizanje fizičke spreme, dok se u popodnevnim satima radilo isključivo s loptom i to na terenu u Busovači, jer na ovako visokim temperaturama ne može se raditi na plastičnoj podlozi Kamberović polja. Što se tiče zdravstvenog biltena, on je zadovoljavajući, samo se Čović žalio na blažu povredu pa radi smanjenim intenzitetom. Sa prvim timom trenutno trenira i pet juniora. To su: Skender (štoper), Čehajić (špic), Salkić (vezni), Durmić (vezni), Bureković (lijevi bek). Večeras će biti odigrana i prva utakmica, internog karaktera, a na njoj će Šef odlučiti koga od juniora će voditi na Zlatibor.

 

Jagodić ističe da je zadovoljan dosadašnjim radom: “Zadovoljan sam radom s grupom igrača koju imam. Popunjavamo se ciljano i polako slažemo kockice za početak prvenstva. Što se tiče pojačanja koja su došla, to su igrači koje ja od ranije poznajem i znam šta mogu. Razgovarao sam sa Travančićem i on će nam se pridružiti večeras.“ Danas (subota)  ekipa putuje na Zlatibor gdje će se zadržati deset dana. Prvi trening u ovoj sportskoj oazi planiran je već po dolasku. Šef struke Vlado Jagodić planira da na Zlatiboru održi 15 treninga i da se odigra pet prijateljskih utakmica.

 

celikzlatibor2

 

 

Već u nedjelju je planirana prva provjera, lakšeg karaktera, a protivnik će biti ekipa Sindikata Profesionalnih Fudbalera. To su igrači koji nemaju angažmana, a pripremaju se na Zlatiboru. Potvrda drugog protivnika za utakmicu u utorak (10.07.) se još uvijek čeka. Treća utakmica na rasporedu je u subotu (14.07.), a protivnik je finalista Kupa Srbije, ekipa Borca iz Čačka. Dva dana kasnije protivnik je Napredak iz Kruševca, a Zlatiborske pripreme zaključujemo petom provjerom protiv ekipe Sutjeske iz Nikšića u subotu 17.07. Isti dan je planiran i povratak u Zenicu.

 

Po povratku u Zenicu ekipa će imati slobodan dan, a prvi trening zakazan je u četvrtak (19.07.) u poslijepodnevnim satima. Tog vikenda ekipa će nastupiti na tradicionalnom turniru u Vitezu, što će biti prvo predstavljanje svojim navijačima kojih se, kao i obično, očekuje veliki broj u Vitezu. Do utakmice prvog kola na Koševu, Čelik će odigrati još dvije prijateljske utakmice. Želja struke je da posljednja priprema bude protiv jakog protivnika na gostujućem terenu, a planirano je da bude odigrana u subotu (28.07.) u popodnevnim satima. Igrači koji ne izbore mjesto u sastavu za utakmicu prvog kola, odigrat će još jedan prijateljski meč.

POPUNJAVA SE IGRAČKA KRIŽALJKA - U dosadašnjem dijelu priprema Čelik je doveo pet novih igrača. To su: Vladimir Marković, Jasmin Mešanović, Semir Bajraktarević, Stefan Maletić i Elmir Kuduzović. Također, ugovore su produžili prošlogodišnji prvotimci Adis Nurković (2 godine), Emir Jusić (1 godina), Zoran Brković (1 godina) i Mehmedalija Čović (1 godina). 

 

Vladimir Marković ima 26 godina i igra na poziciji lijevog bočnog. Rođen je u Bijeljini 1985.godine, a prošao je sve omladinske selekcije novosadske Vojvodine. Prvi klub za koji je nastupao je Pobeda Prilep, s kojima je osvojio i titulu prvaka, a igrao je i kvalifikacije za Ligu šampiona. Nakon toga nastupao je za OFK Beograd, banjalučki Borac, i albanske Skenderbeu i Teutu s kojima se okitio titulama prvaka. U Čelik dolazi iz mađarskog Pescija. Potpisao je ugovor na dvije godine, a zadužio je dres sa brojem 3.
Marković kaže zna gdje je i zašto došao: „Jagodića poznajem lično, znam da je ambiciozan trener i znam da nije slučajno došao u Klub. O Čeliku imam samo lijepe riječi i volio bih da ove godine krene stopama kao nekada, odnosno da izađe u evropu i osvoji trofej. Ja ovdje dolazim s jasnim ciljem, i mogu da obećam da ću se svim srcem boriti i truditi za Čelikov dres. Mogu poručiti navijačima da vjeruju u Čelik, jer nakon razgovora sa rukovodstvom, siguran sam da možemo napraviti dobar rezultat.“

 

Jasmin Mešanović je jedan od najtalentiranijih mladih igrača u BiH. Ima 20 godina i standardni je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine. Rođen je u Tuzli, a tu je i prošao sve kategorije tuzlanske Slobode. U prošloj sezoni je za seniorski tim Slobode odigrao 25 utakmica i postigao šest golova. Potpisao je ugovor na jednu godinu.
U Čelik je došao da napreduje: „ Sa Vladom Jagodićem sam već radio u mladoj reprezentaciji i između nas vlada dobar odnos. Mislim da imamo dobru ekipu, i nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. U Čelik sam došao da ostvarimo što bolji rezultat i da ja kao mlad igrač što bolje napredujem. Želimo da što bolje radimo na pripremama i što bolje se pripremimo za prvenstvo.“

 

Semir Bajraktarević u Čelik je došao iz ekipe Sarajeva. Ima 24 godine, a igra u veznom redu. Prije Sarajeva igrao je za SAŠK napredak i bio je najbolji strijelac druge lige. Sa Čelikom je potpisao ugovor na dvije godine. U protekloj sezoni postigao je dva pogotka za Sarajevo. Prezadovoljan je prijemom u ekipi: „Trener je jedan od naših najboljih trenera i prezadovoljan sam. Igrači su me primili i bolje nego što sam očekivao, mislio sam da će biti nekih trzavica. Ima nas nekoliko novih igrača i siguran sam da će se to sve uklopiti do kraja priprema i da budemo spremni za prvo kolo. Na Koševu ne smije izostati dobra igra. Daćemo svi svoj maksimum i da napokon pobijedimo na tom stadionu, i da od starta krenemo dobro. Mislim da ova ekipa sa ovim trenerom to može. Čelik i ovi navijači zaslužuju sami vrh, jer su jedni od najboljih i najbrojnijih navijača u zemlji i oni zaslužuju da budu sretni i da napune stadion. Prvenstveni cilj mi je da se njima što bolje pokažem i da s Čelikom idem u vrh bh.fudbala, jer nam je tamo mjesto.“

 

Stefan Maletić ima 25 godina, a posljednja destinacija bila mu je ekipa Kozare, koju se sa klupe prošle godine predvodio naš šef struke Vlado Jagodić. Igra na poziciji štopera. Ovaj rođeni Beograđanin jedno vrijeme je igrao u Holandiji i u Norveškoj za De Graafschap, Vitesse, FC Oss i BK Frem. Potpisao je ugovor na jednu godinu.
Za oficijelnu stranicu NK Čelik izjavio je: „Došao sam u Klub koji je institucija i jedan od boljih klubova na ovim prostorima i koji može pružiti šansu igračima za napredovanje u karijeri. Moji prvi utisci su da imamo profesionalan i dobar stručni štab i da imamo sve uslove da radimo i da napravimo dobar rezultat. Nadam se da ćemo ispuniti želje i zahtjeve Kluba i navijača i nadam se da će sezona biti uspješna.“

 

Elmir Kuduzović je dobro poznat igrač našim navijačima. Za naš tim nastupao je prije dvije godine, kada smo igrali finale kupa. U toj godini Kuduzović je svojom borbenošću i dobrim igrama pobrao simpatije zeničkih navijača. Prošlu sezonu također je igrao u Čeliku, ali onom iz Nikšića. S ovim crnogorskim drugoligašem osvojio je Kup Crne Gore i obezbijedio plasman u pretkolo Evropske lige. Potpisao je ugovor na jednu godinu.Ispunila mu se želja da se vrati na Bilino polje: „Želja mi je bila da se jednog dana vratim u Čelik, i to se i desilo. Za sada je sve odlično. Sa trenerom Jagodićem se odlično trenira i polako se stvara dobra ekipa. Uz podršku naših vjernih navijača želimo da ostvarimo ciljeve. Vrijeme je da i mi nešto uradimo jer dosta je bilo priče. Iskreno se nadam o da ćemo napraviti rezultat, pa da možemo reći nešto za sebe. Neću mnogo obećavati, ali jedno je sigurno, moramo dati maksimum na terenu, a rezultat će doći.“

 

NK Čelik // priredio: Ekrem Imamović; foto+galerija: Jasmin Hadžić

 

POGLEDAJTE GALERIJU