29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 06 Juli 2012 11:43

Saopćenje SDP Zenica

Rukovodstvo OO SDP BiH Zenica je održalo još jedan u nizu sastanaka sa predsjednicima osnovnih organizacija SDP BiH na području Općine Zenica. Tema sastanka je bila aktuelna politička situacija na području Zeničko – dobojskog kantona o čemu ih je upoznao predsjednik KO SDP BiH Zeničko – dobojskog kantona.


To je bila još jedna prilika da se razmjene informacije sa ljudima koji su u stalnom kontaktu sa građanima. Tom prilikom je posebno apostrofirano i zatraženo je da Vlada Zeničko – dobojskog kantona posebu pažnju posveti ruralnim naseljima na području Općine Zenica obzirom da su u potpunosti zanemareni od strane aktuelnog Načelnika Općine Zenica i općinske adminstracije.

 

Činjenica je kako u proteklih osam godina vladavine načelnika Smajlovića ruralna naselja nisu bila u sferi njegovog interesovanja što je prouzrokovalo otežan život na ruralnim područjima obzirom da se nije ulagalo u infrastrukturne projekte. Posebno je bolna činjenica kako poljoprivrednici na području Općine Zenica iz godine u godinu imaju sve više razloga za nezadovoljstvo jer čini se kako je aktuelnom načelniku poljoprivreda nepotrebna. Stoga se građani otvoreno pitaju gdje su budžetska sredstva ko i na koji način ih je potrošio kada život građana ni u kom pogledu nije poboljšan.

 

Pri tome je vrlo indikativna nagla zainteresovanost načelnika Smajlovića za ruralna područja i naprasno rješavanje problema putne, vodovodne i komunalne infrastrukture. Nadamo se da će građani sa ovih područja prozrijeti tu vrstu pokušaja zadobijanja povjerenja i pažnje od strane načelnika Smajlović obzirom da se bliže lokalni izbori.

 

sdpmz1