18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Juni 2012 12:18

Zeničani optuženi zbog droge

Pred sudijom za prethodno saslušanje Suda BiH, Naser (28) i Nedžad (34) Hasić, te Zehrudin Šahinović (36) iz Zenice izjasnili su se da nisu krivi po optužnici kojom se terete za neovlašteni promet opojnim drogama. Trojica Zeničana su po nalogu Tužilaštva BiH uhapšena u akciji SIPA kodnog naziva Skiper, na području Zenice, u februaru ove godine, saopćilo je Tužilaštvo BiH.


Naser Hasić je, prema optužnici, označen kao organizator grupe čiji su članovi postali Nedžad Hasić i Šahinović. Optuženi su jer su sa drugim njima poznatim pripadnicima organizovane grupe, radi pribavljanja imovinske koristi, tokom februara 2012. u BiH preprodavali spid koji je prethodno nabavljen na području Ho landije. Također su, stoji u optužnici, ugovarali i posredovali u prodaji, te prebacivanju i isporučivanju droge.
Prilikom hapšenja, pripadnici SIPA su kod uhapšenih pronašli pet kilograma spida. Inače, Nedžad Hasić navodno u svom dosjeu ima oko 15 presuda zbog krađa i drugih krivičih djela. Presude su uglavnom Kantonalnog suda u Zenici, a i mlađi Hasić je također ranije hapšen zbog krađa