29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 22 Juni 2012 14:44

SDA odgovorila SDP-u

Iz saopćenja SDP-a od prije dva dana jasno se vidi u kom pravcu žele ići nakon političkog blickriga koji su nezakonito i protivustavno proveli na kantonalnoj razini vlasti. Naime, ova dezorjentisana i moralno posrnula politička partija skretanjem pažnje sa ključnih životnih problema želi zataškati notornu političku činjenicu da ona danas predvodi političku degradaciju sistema, ruši demokratske institucije i nastoji poništiti bilo kakvu odgovornost za stanje u zemlji.


Da je to tako potvrđuju i javno izneseni stavovi nekolicine uglednih intelektualaca koji su manje-više podržavali ideje socijaldemokratiije. Oni su saglasni u tome da SDP, pribjegavajući makijavelističkim metodama, odavno nije na liniji ideja evropske socijaldemokratije, nego isključivo bjesomučne borbe za prevlast.

 

Ovaj teror predvodnika nekadašnje alijanse za potjere iznova nanosi takvu štetu koja će se morati godinama popravljati. Ona je rezultat političkog pervertiranja sa ideje socijaldemokratije na golu bitku za ministarske pozicije i pozicije direktora javnih ustanova i preduzeća.
Iz spomenutog saopćenja se jasno vide namjere pokušaja smijene kadrova SDA na svim razinama nezavisno o njihovoj sposobnosti. Dok je

 

Stranka demokratske akcije na vlasti u Zenici i na ostalim razinama, direktori će se birati prema njihovoj sposobnosti i stručnosti i ona se nimalo ne sekira oko rezultata predstojećih lokalnih izbora, kako to demagoški tvrdi zenički SDP. Stranka demokratske akcije je uvjerena da će birači znati razlikovati rezultate postignute u posljednih skoro osam godina u Zenici od praznih floskula SDP-a.


Općinski odbor SDA Zenica